Συνάντηση Γ. Πατούλη με την υπουργό Υγείας

Με την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγους Αθηνών ΙΣΑ , αλλά και προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου ΟΤΑ.

Αφορμή της συνάντησης με την υπουργό ήταν η συμβολική αποχή του ιατρικού κόσμου από τα καθήκοντα του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τηλεοπτική αήθη επίθεση από μερίδα ΜΜΕ και δημοσιογράφων κατά του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και του κύρους, της ηθικής και της κοινωνικής αξίας των Ελλήνων γιατρών μέσα από «τηλεδίκες».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρουσίασε στην Υπουργό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις κακόβουλες επιθέσεις «τηλε-εισαγγελέων» και «τηλεδικαστών» κατά του σώματος των Ελλήνων γιατρών και του ΕΣΥ.

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου συζήτησε με την κ. Ξενογιαννακοπούλου και άλλα θέματα που αφορούν τον ιατρικό κλάδο όπως ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το υγεινομικό σύστημα.

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε επίσης ότι η πρόληψη της υγείας περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα μέσα από τη λειτουργία των κέντρων πρόληψης και αγωγής της υγείας. Για το θέμα αυτό στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της υπουργού Υγείας με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ.