Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γ.Μπασκόζου με τη Γενική Διευθύντρια ΠΟΥ

p style=”text-align: right; margin: 0cm 0cm 4pt”>Γραφείο Τύπου

                                                                                 Αθήνα 17 Μαρτίου 2015

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

          Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος πραγματοποίησε στις 16 Μαρτίου προγραμματισμένη διμερή συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Π.Ο.Υ. Dr. Margaret Chan στα γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη. 

          Ο κ. Μπασκόζος ενημέρωσε την κ. Chan για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και έθεσε το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και την υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα ως απόρροια της λαθεμένης αγωγής για την οικονομική κρίση στη χώρα. Ο κ. Μπασκόζος, δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ενδιαφέρεται για τη συνεργασία με τον Π.Ο.Υ., την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της τεχνικής του βοήθειας στην εκπόνηση σχεδίου για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με καθολική πρόσβαση κι έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας.

          Η κ. Chan, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μπασκόζο και εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Π.Ο.Υ. , επίσης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ο Π.Ο.Υ. σε αυτή την κατεύθυνση.   Τέλος και από τις δυο πλευρές εκτιμήθηκε η ανάγκη για επίδειξη ευελιξίας στη συνεργασία με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.