Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Δ. Αβραμόπουλο και Φ. Πετραλιά

p>.

    Συνεργασία με τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για την κάρτα ασφάλισης και υγείας που προωθείται.

    Η υπουργός Απασχόλησης ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο κάθε πολίτης έχει υποχρεωτικά τον’ μοναδικό αριθμό’ για την κοινωνική του ασφάλιση και με τη συνεργασία που θα υπάρξει με το υπουργείο Υγείας αυτός ο αριθμός και η κάρτα των ασφαλισμένων θα μετατραπούν σε μια κάρτα ασφάλισης και υγείας.

    Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο ανέφερε η κ. Πετραλιά που θα οδηγήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής, τον εξορθολογισμό του συστήματος και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους Ελληνες πολίτες.

    Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι οι Ελληνες πολίτες θα συνοδεύονται από το ξεκίνημα της ζωής του από μια ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες και τις ασφαλιστικές.

    Το έργο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα και ήδη έχουμε αναθέσει ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος στους συνεργάτες μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επεξεργαστούν όλες τις λεπτομέρειες.

    Η ατομική ηλεκτρονική κάρτα υγείας και ασφάλισης θα έχει τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος θετικές επιπτώσεις στη γενικότερη λειτουργία και του ασφαλιστικού και του υγειονομικού συστήματος, αφού θα τελειώσουν οι αλόγιστες συνταγογραφήσεις και οι άσκοπες ιατρικές πράξεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ο κ. Αβραμόπουλος υπολόγισε ότι μετά από δυο μήνες θα γίνουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι κλείνουν τα χειρουργεία στα νοσοκομεία το καλοκαίρι, ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες οι οποίες επαναλήφθηκαν και σήμερα το πρωί μετά από μακρά σύσκεψη, ώστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να μην προκύψει πρόβλημα.

    Πρέπει όμως πρόσθεσε, με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσουμε στην κάλυψη όλων των ανοιχτών υποθέσεων και κυρίως της έλλειψης προσωπικού. Μέχρι στιγμής, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αλλά είμαστε σε διαρκή εγρήγορση είπε χαρακτηριστικα ο υπουργός Υγείας.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν έχουν εγκριθεί τα κονδύλια από τον κ. Αλογοσκούφη για τις προσλήψεις, ο κ. Αβραμόπουλος ότι τα τελευταία δυο χρόνια προχωρήσαμε στην πρόσληψη 6.500 νοσηλευτών, αλλα απομένουν ακόμη πολλές προσλήψεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, σημειώνοντας ότι έχουν προχωρήσει ήδη οι διαδικασίες.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο Αττικό νοσοκομείο σημείωσε ότι είναι απορίας άξιο γιατί ηγέρθη ζήτημα αφού πριν από δυο χρόνια εργάζονταν εκεί 560 άτομα και ήδη έχουν φτάσει τα 1.300.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ που θα θέσει τα θεμέλια για το νέο ΕΣΥ. Δουλεύουμε είπε πολύ σκληρά γι αυτό, σημειώνοντας ότι έπρεπε να καλυφθούν πολλές από τις ανάγκες που κληροδοτήθηκαν στην κυβέρνηση αυτή και προσθέτοντας πως χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά, σωστός σχεδιασμός και προγραμματισμός για να υλοποιηθεί η στρατηγική που έχει σχεδιαστεί.