Συνάντηση Κινήματος Νέων Ιατρών Αθήνας στις 5/11, ώρα 8μμ, στην Ιατρική Σχολή Αθήνας, Γουδή

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 31/10/2011

 

ΘΕΜΑ:

Συνάντηση Κινήματος Νέων Ιατρών Αθήνας στις 5/11, ώρα 8μμ, στην Ιατρική Σχολή Αθήνας, Γουδή

 

Οι μέρες αυτές, εκτός από το μέλλον της χώρας, θα κρίνουν και το μέλλον των νέων γιατρών. Εξετάσεις για ειδικότητα, κλείσιμο νοσοκομείων, δραματική μείωση του μισθού και των εφημεριών για τους ειδικευόμενους, αποκλεισμός των νέων ειδικευμένων μέσω του ΕΟΠΥΥ. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: τους είμαστε περιττοί. Η υγεία και ο γιατρός, ειδικά ο νέος, είναι κάτι που πλέον δεν έχει θέση στην Ελλάδα του μνημονίου.

 

Εμείς όμως όχι απλά δε το βάζουμε κάτω, αλλά θα νικήσουμε γιατί έχουμε δίκιο.

  • Γιατί θέλουμε να δούμε τη χώρα μας να προσφέρει το απαραίτητο επίπεδο υγείας στο λαό της, ειδικά σε δύσκολες περιόδους

  • Γιατί θέλουμε να έχουμε και άλλες λύσεις από τη μετανάστευση

  • Γιατί έχουμε αξιοπρέπεια και απαιτούμε να έχουμε επαγγελματική, επιστημονική και εργασιακή προοπτική.

 

Επειδή οι καιροί απαιτούν πράξεις και δράσεις περισσότερο από συζητήσεις, σας καλούμε όλους, νέους γιατρούς, εν αναμονή, ειδικευόμενους, νέους ειδικευμένους, για να οργανώσουμε τη κίνησή μας, να παράξουμε προτάσεις και δράσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Καλούμε και όλους τους ιατρικούς φορείς (ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ) να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν, να συντονίσουμε τις δράσεις μας και τον αγώνα μας.

 

Καλούμε να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί κάθε ένωση ειδικευομένων νοσοκομείου, το κάθε σωματείο, κάθε ιατρική συλλογικότητα, και ο κάθε νέος γιατρός. Στον πραγματικό πόλεμο που μας έχουν βάλει, η ενότητα όλων είναι σημαντική.

 

Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη, το Σάββατο 5 Νοέμβρη, 8μμ, στην Ιατρική Σχολή, Γουδή.

 

Κίνημα Νέων Ιατρών

medkinima.blogspot.com