Συνάντηση της Διαπραγματευτικής Ομάδας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

p> 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008 συνάντηση της Διαπραγματευτικής Ομάδας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ενημερωθήκαμε οτι το πρωί είχε γίνει συνάντηση των κκ Αβραμόπουλου –Αλογοσκούφη με αντικείμενο τα κονδύλια που πρέπει να χορηγηθούν για να υλοποιηθεί συλλογική σύμβαση εργασίας. Το συνολικό ποσό και τις άλλες λεπτομέρειες θα στείλει με έγγραφο το Υπουργείο στην ΟΕΝΓΕ αύριο το πρωί πριν τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Ήταν εμφανές από τη συζήτηση ότι το Υπουργείο έχει θορυβηθεί από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό Νοσοκομείων και Ενώσεων που αποφασίζουν εφαρμογή 48ωρου, ενώ από πλευράς μας φροντίσαμε να κάνουμε σαφές πως μετά τις 10 Νοεμβρίου δεν θα εφημερεύει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας της χώρας, πράγμα που συνεπάγεται  τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, εκτός εάν μέχρι τότε έχουμε καταλήξει σε συμφωνία.

Τέλος, έγινε αποδεκτό ότι εφόσον το Υπουργείο δεσμεύεται για εγγραφή κονδυλίων στον προϋπολογισμό τότε όλη η διαπραγμάτευση θα διεξαχθεί από τη Διαπραγματευτική Ομάδα, η οποία και θα ενημερώνει συνεχώς το Γενικό Συμβούλιο και τις συνελεύσεις των Ενώσεων.

 

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)