Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Α. Τσίπρα, με εκπροσώπους φορέων της Λήμνου

p>Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-  ΕΚΜ, Α. Τσίπρας  είχε σήμερα,  συνάντηση με  το Δήμαρχο  και εκπροσώπους φορέων της Λήμνου (εκπροσώπους εργαζομένων ΔΟΥ, Ένωση Ιατρών Λήμνου, Επιμελητήριο Λέσβου – Λήμνου, εκπροσώπους ΑΔΕΔΥ). Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, οι κ. Γιάννης Ζερδελής, Βουλευτής Λέσβου, Αγνή Καλογερή, Βουλευτής Σάμου, Άγγελος Μανταδάκης, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας,  υπεύθυνος για τα νησιά του Β. Αιγαίου. 

Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές στη Λήμνο και τον Άη Στράτη, δύο νησιά που είναι ξεχασμένα από το ελληνικό κράτος.

Συγκεκριμένα,  αναφέρθηκαν στη συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου  με αυτό της Λέσβου, στην κατάργηση της  ΔΟΥ  και άλλων δημόσιων υπηρεσιών όπως Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, κλπ.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου, αλλά και τη συχνότητα και, κυρίως,  την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων.  Η Λήμνος, τόνισαν, είναι το μοναδικό νησί (το 8ο μεγαλύτερο της χώρας) που εξυπηρετείται μόνο και αποκλειστικά με πλοία 4ης κατηγορίας.

Οι φορείς κατέθεσαν ψήφισμα με περίπου 6000 υπογραφές κατοίκων του νησιού και ζήτησαν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στα αιτήματά τους και κυρίως στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας,  υπογράμμισε  ότι με τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές καταστρατηγούνται βασικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Συντάγματος όσο και του Ευρωπαϊκού Νομικού πλαισίου, σε ότι αφορά την νησιωτικότητα και μετατρέπει το σημαντικό γεωγραφικό πλεονέκτημα του ελληνικού χώρου σε μειονέκτημα.

Τόνισε, επίσης,  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ  θα αναλάβει όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής προκειμένου να υποστηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του νησιού.

To Γραφείο Τύπου