Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα με το Σύλλογο Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής

   

   

   

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Βίτσας Δημήτρης , ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β! Αθήνας Μπασκόζος Γιάννης και από το συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας ο Αδαμόπουλος Δημήτρης. Το Σύλλογο Συμβασιούχων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Προβατάς Σπύρος και ο Γραμματέας κ.Ψυχάρης Παναγιώτης.

   

    Οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ αφού αναφέρθηκαν στην τρέχουσα κατάσταση του Ιδρύματος από άποψη στελέχωσης, υποδομών, εργαστηρίων και εργασιακών σχέσεων, εστίασαν στα δικά τους ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν με νομοθετική ρύθμιση.

   

    Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι ανάγκη να υπάρξουν τομές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας, να γίνουν πραγματικές νέες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και όχι μόνον συμβασιούχων και έκρινε ως απαράδεκτες όλες τις προσλήψεις με επισφαλείς σχέσεις εργασίας.

   

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την κατοχύρωση πλήρων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων σε όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ και την κατάργηση των απαράδεκτων συμβάσεων έργου και μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

   

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται και προτείνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο οποίο θα διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη υπηρετούντων γιατρών -οδοντιάτρων σε μια προοπτική μονίμων και σταθερών εργασιακών σχέσεων».