Συνάντηση υπουργού Υγείας- ΠΟΕΔΗΝ για το επικουρικό προσωπικό

P class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων του λοιπού επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία απασχόλησε τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παναττικής στάσης εργασίας και συγκέντρωσης των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Υγείας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ο υπουργός ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Ανέφερε ότι «η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31 Μαΐου 2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>«Οι απαντήσεις δεν ήταν δεσμευτικές και οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>