ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ Σχετικά με την τροπολογία του Υπ. Υγείας για τις επιπλέον ημέρες άδειας λόγω ακτινοπροστασίας

   

    Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας

   

    Σχετικά με την τροπολογία του Υπ. Υγείας για τις επιπλέον ημέρες άδειας λόγω ακτινοπροστασίας

   

    Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, και αφορά ουσιαστικά στην κατάργηση των επιπλέον ημερών άδειας λόγω ακτινοπροστασίας για τους εργαζόμενους στα ιατρικά τμήματα ιοντιζουσών ακτινοβολιών, είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της κατεδαφιστικής πολιτικής που ασκείται και στον τομέα της υγείας.

   

    Διατάξεις που προβλέπονταν εδώ και 50 χρόνια και στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, καταστρατηγούνται στο όνομα των λογιστικών υπολογισμών, αγνοώντας προκλητικά την άξια της ανθρώπινης ζωής.

   

    Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακαλύπτει τους «ενόχους» για τα προβλήματα του ΕΣΥ, στους εργαζόμενους υγειονομικούς που καθημερινά μέσα σε αντίξοες συνθήκες εξυπηρετούν χιλιάδες συμπολίτες μας.

   

    Το Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ ζητά την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας και στηρίζει την αντίσταση των υγειονομικών.

   

   

    7/6/2011

    Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας ΣΥΝ