Συνασπισμός – Δήλωση Γ.Τόλιου για την απεργία της Ε.Ι.Ν.Α.Π. και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Υγειονομικών

p> «Με την αγωνιστική κινητοποίηση της Ε.Ι.Ν.Α.Π. ανοίγει ο κύκλος των κινητοποιήσεων των Υγειονομικών σε όλη την Ελλάδα.»

   

    «Με τη σημερινή απεργία της Ε.Ι.Ν.Α.Π και τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, άνοιξε το δεκαπενθήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα κρίσιμα εργασιακά τους προβλήματα και τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας.

    Η κυβέρνηση για μια ακόμη χρονιά περικόπτει με το νέο Κρατικό Προϋπολογισμό τις δαπάνες Υγείας (ανέρχονται μόλις στο ισχνό 2,63% του ΑΕΠ) ενώ μεγάλες περικοπές γίνονται και στα κονδύλια της Πρόνοιας. Συνειδητά προωθεί βήμα βήμα την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε όφελος της κερδοσκοπίας των ιδιωτικών συμφερόντων.

    Ο ΣΥΝ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, κα. στις 29 Νοεμβρίου και 5-6 Δεκεμβρίου 2006. Πρόκειται για τη μοναδική «γλώσσα» διαλόγου που καταλαβαίνει η κυβέρνηση.

    Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ θεωρεί επιτακτική ανάγκη:

    · Την αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία-Πρόνοια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στο 5,5% του ΑΕΠ.

    · Την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (τα συσσωρευμένα κενά ξεπερνούν τις 5.000 θέσεις σε γιατρούς και 15.000 σε νοσηλευτές).

    · ¶μεση εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

    · Εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους τους πολίτες.»