Συνασπισμός: Για την αναστολή εφαρμογής της μείωσης του χρόνου εργασίας των Γιατρών

p>Με την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Υπουργός Υγείας για αναστολή του ΠΔ 76//05 και συζητείται σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η κυβέρνηση και ο Υπουργός ακολουθούν την τακτική της στρουθοκαμήλου. Κρύβονται πίσω από μερικές αράδες γραμμένες σ΄ ένα φύλλο χαρτί.

    Το τελευταίο διάστημα ο κ Υπουργός , εξαπάτησε τους νοσοκομειακούς γιατρούς με ένα ατέρμονα διάλογο και τους οδήγησε σε αποχώρηση, δεν φέρνει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο τη διάταξη για το αφορολόγητο του επιδόματος – αποζημίωση βιβλιοθήκης, ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι έχει  «εξαιρετική συνεργασία»μαζί τους (31/12/2006 Έθνος της Κυριακής ) και γενικά εφαρμόζει την προσφιλή του τακτική αντιμετώπιση της πραγματικότητας με επικοινωνιακά τρυκ δημιουργώντας μια άλλη εικονική πραγματικότητα στη οποία όλα τα προβλήματα είναι υπό έλεγχο και επίκειται η επίλυσή τους.

    Δυστυχώς γι αυτόν η κατάθεση της τροπολογίας αναστολής της εφαρμογής του ΠΔ, άλλα αποδεικνύει. Εκτός αν πρόκειται για άλλο ένα δείγμα μεταρρυθμιστικής κυβερνητικής πολιτικής για την επίλυση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων!

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε επιτέλους να ασκήσει το ρόλο του, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του που «η ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα επί ενάμισι χρόνο». Γνωρίζουμε στον κ. Πρωτόπαπα ότι υπάρχει το ΠΔ 88 του 1999 -για αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα διευθέτησης ενός ανθρώπινου ωραρίου- και ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις ίσχυαν καθ΄ όλη την διάρκεια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο προκείμενου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

    Έχουμε κάθε δικαίωμα λοιπόν να ρωτήσουμε με τη σειρά μας.

    Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε απολύτως τίποτα από το 2000 ως το 2004. Ποιός, πού και πότε θα απολογηθεί;

    Ο Συνασπισμός απορρίπτει και καταγγέλλει την επιχείρηση αναστολής εφαρμογής ενός ανθρώπινου ωραρίου εργασίας για ειδικευόμενους και ειδικευμένους νοσοκομειακούς γιατρούς.

    Παλεύουμε για τη διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο νοσοκομείο, την οικονομική και επιστημονική τους αναβάθμιση στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου Δημόσιου Συστήματος Υγείας -Πρόνοιας που καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες όλων όσων ζουν και εργάζονται στη χώρα.

    11/01/2007 Το Τμήμα Υγείας -Πρόνοιας του ΣΥΝ