Συνασπισμός: Για το σχέδιο υπαλληλικού κώδικα

p>Με αφορμή την κατάθεση σήμερα στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλο του σχεδίου του νέου Υπαλληλικού Κώδικα, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ, τονίζει:

   

   

    Το σχέδιο Υπαλληλικού Κώδικα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης για να ψηφισθεί με τη διαδικασία των Κωδίκων και το οποίο παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες ως θετικό βήμα, εντασσόμενο στα πλαίσια της «μεταρρύθμισης του Κράτους», διατηρεί το καθεστώς ευνοιοκρατίας και αυθαιρεσίας που κυριαρχεί στο Δημόσιο και με κανένα τρόπο δεν συμβάλει στον εκδημοκρατισμό και στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

   

    Ο πλήρης έλεγχος των υπηρεσιακών συμβουλίων από την κυβέρνηση, η διατήρηση της «αξιολόγησης» και της συνέντευξης, που αποτελούν παράγοντα αυθαιρεσίας, ως βασικών κριτηρίων στη διαμόρφωση κρίσεων και επιλογών αποτελούν στοιχεία που αποδεικνύουν τις πολιτικές επιλογές και σκοπιμότητες της κυβέρνησης.

   

    Τα όποια θετικά στοιχεία περιέχονται στο νέο Κώδικα επί της ουσίας ακυρώνονται αφού η εφαρμογή τους παραπέμπεται στο .. απώτερο μέλλον και διατηρούνται ως προϊστάμενοι οι κομματικές επιλογές της Ν.Δ.

   

    Τα προβλήματα των δημόσιων υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο κομματισμός, η υποβάθμιση του προσωπικού, η αυθαιρεσία, η κακή οργάνωση είναι προβλήματα που αφορούν όλο το κοινωνικό σύνολο και απαιτούν άμεση λύση.