Συνεχίζουμε!

Μετά από πολύωρη συζήτηση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας που παραμένει υπό κατάληψη για δεύτερη μέρα, οι εκπρόσωποι φορέων και  οι συμμετέχοντες γιατροί αποφάσισαν:

Να παραμείνει υπό κατάληψη το υπουργείο υγείας και αύριο να γίνει στο χώρο νέα συνεδρίαση των φορέων , ενώ στις 12.30μμ να δοθεί συνέντευξη τύπου.

Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε επι τόπου αποφάσισε να κηρύξει αύριο Πέμπτη 24ωρη απεργία στην Αθήνα και 4ωρη στάση εργασίας (10πμ-2μμ) στην υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. 

Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης που έγινε σε διάλλειμα της συνέλευσης δεν απέδωσε τίποτα θετικό, με τον κ. Λοβέρδο να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, αρνούμενος όμως την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το κλίμα που διαμορφώνεται μετά από τις παραπάνω εξελίξεις είναι εκρηκτικό και στην αυριανή σύσκεψη θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις. 

Καλό είναι όλες οι Ενώσεις, εκτός της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, να εκδώσουν ανακοινώσεις και να ενημερώσουν την κοινωνία για τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας.