Συνεδριάζει η ΕΕ και το ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ

p>Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 29 Νοέμβρη η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και αύριο Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο με θέμα το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνεδρίαση γίνεται χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με την νέα υπουργό υγείας, προκειμενου να τεθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια νοσοκομεία και οι Μονάδες πρόνοιας.

Την ίδια ώρα η υπουργός υγείας καθημερινά με δηλώσεις της αναφερεται μονοδιάστατα στο θέμα των προμηθειών αρνούμενη να πάρει θέση για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα υγείας. (χρηματοδότηση, προσλήψεις, εργασιακά προβλήματα).

Ταυτόχρονα η προκήρυξη των 1750 θέσεων Νοσηλευτικού προσωπικού με απόφαση του κ Ραγκούση παγώνει.

Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα θέσει αυτά τα ζητήματα στην ΕΕ και το γενικό συμβούλιο, θα απαιτήσει να υπάρξει τοποθέτηση της ΠΟΕΔΗΝ στις προγραμματικές δηλώσεις και τις εξαγγελίες της υπουργού. Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι ενώ υπάρχει καταιγίδα δημοσιευμάτων και δηλώσεων η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ μέχρι σήμερα σιωπά.

Θα ζητήσει ο κλαδος να προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, με δεδομενες τις προγραματικές δηλώσεις και τις εξαγγελίες της υπουργού υγείας.