Συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ

Πραγματοποιείται σήμερα στις 1μμ η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Νοσοκομεία της χώρας. Η Υπουργός Υγείας δεν δέχθηκε να συναντηθεί με την ΟΕΝΓΕ πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου παρά τα έγγραφα αιτήματα αλλά και τις προφορικές υπομνήσεις για την ανάγκη συνάντησης.

Εν τω μεταξύ γιατροί σε όλο και περισσότερα Νοσοκομεία μπαίνουν σε κατάσταση επίσχεσης μπροστά στην προφανή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας να λάβει μέτρα για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που ανακύπτουν και επιδεινώνονται. Ήδη εκκαθαρίζοντας τις εφημερίες με το νέο μισθολόγιο και το ισχύον πλαφόν εμφανίζεται μεγάλος αριθμός γιατρών, οι οποίοι αντί να πληρωθούν για δεδουλευμένες εφημερίες εμφανίζονται ως οφειλέτες και υποχρεούνται να καταβάλουν στα λογιστήρια των Νοσοκομείων επιστροφή περί τις 4000 ευρώ.

Αρκετοί μάλιστα δηλώνουν ευτυχείς, διότι με την κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο δεν κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν από την εφημερία του νοσοκομείου στα κρατητήρια των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων!

Δημήτρης Βαρνάβας

*Αύριο θα αναρτήσουμε στο Ygeianet ενημερωτικό σημείωμα για τη συζήτηση και τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου.