Συνεδριάζει σήμερα το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ για το θέμα της Καρδιοχειρουργικής του «Αγ. Σοφία».

div style=”margin: 0cm 0cm 3pt”> 

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες συνεδριάζει σήμερα στις 11πμ το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ για το θέμα της Καρδιοχειρουργικής του «Αγ. Σοφία».
Εάν λάβει κανείς υπόψη του τα όσα είπε ο Α. Λοβέρδος προ μηνός στη Βουλή ανοίγοντας εκ του μη όντος το θέμα καθώς και την πειθήνια στάση των Διοικητών 1ης ΥΠΕ και Νοσοκομείου σε όσα επακολούθησαν, μάλλον φαίνεται προδιαγεγραμμένη η απόφαση που επιθυμούν να ληφθεί από τη σημερινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού: παραπομπή στο Κεντρικό Πειθαρχικό του υπουργείου Υγείας με το ερώτημα της απόλυσης!
Βεβαίως στην περίπτωση αυτή το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κλείνει οριστικά και τα παιδιά που περιμένουν χειρουργείο θα διοχετευθούν στο Ωνάσειο και τον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που προαναγγέλθηκε όταν σε προ δεκαημέρου σύσκεψη για το ζήτημα που αφορούσε το συγκεκριμένο Κέντρο του ΕΣΥ συμμετείχαν και εκπρόσωποι ιδιωτικών κέντρων!
Φαίνεται πως ο υπουργός Υγείας θέλει πάσει θυσία να πάρει ρεβάνς από την αρνητική δημοσιότητα που εισέπραξε και τη σφοδρή αντίδραση που συνάντησε από την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ και από εκατοντάδες γονιών (περίπου 230), καθώς και από μεγάλη μερίδα του τύπου για τους ολέθριους χειρισμούς του στο ζήτημα.
Είναι βαθειά νυχτωμένος ο δελφίνος του ΠΑΣΟΚ αν θεωρεί πως κλείνοντας ένα δημόσιο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα δικαιώσει την τρωθείσα αξιοπιστία του. Η υπόθεση θα μετατραπεί σε χιονοστιβάδα αντιδράσεων που θα πλήξει τον ίδιο και τα εκτελεστικά όργανα που επέλεξε για να διεκπεραιώσουν τις επιθυμίες του.
 
Δημήτρης Βαρνάβας