Συνελήφθη γυναικολόγος για «φακελάκι»

Ενας γυναικολόγος χειρουργός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν στη διοίκηση για τουλάχιστον τέσσερις φορές ότι ζητούσε και έπαιρνε χρήματα από ασθενείς συνελήφθη για «φακελάκι».

Ο γιατρός φέρεται ότι ζήτησε από τους συγγενείς μιας εγκύου γυναίκας να του δώσουν χρήματα ώστε να πραγματοποιήσει επέμβαση καισαρικής τομής.

Οπως κατέθεσαν στην αστυνομία οι συγγενείς, η νεαρή γυναίκα είχε σταλεί επειγόντως από το νοσοκομείο της Δράμας περιμένοντας για τουλάχιστον δύο ώρες στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου ώστε να πραγματοποιηθεί η επέμβαση καισαρικής τομής.

Την ίδια ώρα όμως και μπροστά της τους προσέγγισε ο συγκεκριμένος γιατρός και ζήτησε την καταβολή ενός χρηματικού ποσού προκειμένου να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Ο σύζυγος της νεαρής κοπέλας δέχτηκε να δώσει λίγο αργότερα, ένα χρηματικό ποσό 400 ευρώ, όμως ο γιατρός ζητούσε επιτακτικά περισσότερα. Τη διαμάχη άκουσαν και οι άλλοι συγγενείς, οι οποίοι εισέβαλαν στο γραφείο ενώ κάλεσαν παράλληλα την αστυνομία. Ετσι ο γιατρός συνελήφθη.