Συνελήφθησαν δύο γυναικολόγοι για «φακελάκι» 900 ευρώ

Αθήνα

Δύο μαιευτήρες – γυναικολόγοι συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, κατηγορούμενοι για δωροληψία και συνέργεια σε αυτήν, υπεξαίρεση και απόπειρα εκβίασης. Πρόκειται για έναν 64χρονο, ο οποίος είναι γιατρός σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, και μια 45χρονη ιδιώτη γιατρό.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για αλλοίωση ή απόκρυψη αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 64χρονος, το περασμένο Σάββατο, ζήτησε 900 ευρώ από γυναίκα ασθενή του νοσοκομείου, προκειμένου να τη χειρουργήσει στο νοσοκομείο που εργάζεται, για γυναικολογικό πρόβλημα, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής.

Η γυναίκα κατέφυγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό, λέγοντας μάλιστα ότι ο γιατρός τής ζήτησε τα χρήματα εμμένοντας στην απαίτησή του, παρά το γεγονός ότι τού είπε πως αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, ενώ μετά την αρχική εξέταση στο νοσοκομείο, την εξέτασε και σε ιατρείο που διατηρούσε παράνομα στους Αμπελόκηπους.

Τελικά και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη γιατρό, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, η παράνομη χρηματική απαίτηση του 64χρονου γυναικολόγου μειώθηκε στο ποσό των 700 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με την 45χρονη γιατρό και της παρέδωσε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο ήταν προσημειωμένο και βρέθηκε στην κατοχή της από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος γιατρός.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο παράνομο ιατρείο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον χώρο δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 40χρονος και μία 45χρονη αντίστοιχα, στους οποίους ο 64χρονος γυναικολόγος είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από τον χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.

Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.ά.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, τις οποίες κατείχε παράνομα καθώς ανήκουν στο αρχείο του νοσοκομείου.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον ΕΟΦ, για να εξεταστεί αν είναι νόμιμη η προέλευση και η κατοχή τους, το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.

Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ