Συνέντευξη υπουργού Υγείας Α.Λοβέρδου

p>Αθήνα, Ελλάδα 16/09/2010 14:22 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

   Με προτεραιότητα την άποψη για λιγότερα κέρδη και περισσότερη λογική στο χώρο της υγείας ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συνάντησε σήμερα τους δημοσιογράφους στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως υπουργός Υγείας.

    Ο κ.Λοβέρδος είπε ότι η επίλυση του προβλήματος των 93 διαγνωστικών εξετάσεων που αφορούσαν το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων είναι δείγμα προσωπικής του γραφής και εξήγησε ότι ένα πρόβλημα που για ένα χρόνο ταλαιπωρούσε τους δημοσίους υπαλλήλους επιλύθηκε.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ έπρεπε να καταβάλουν το αντίτιμο για 93 εξετάσεις και στη συνέχεια να εισπράττουν τα χρήματα αυτά από το ταμείο τους.

    Ο υπουργός Υγείας είπε ότι σε συνεργασία με το ΙΚΑ και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προωθείται νέος κατάλογος τιμών ώστε να είναι ίδιες για όλα τα ταμεία.Εκανε λόγο χαρακτηριστικά για επικαιροποιημένες τιμές. Οι τιμές που καθορίστηκαν για τις 93 εξετάσεις είναι κατά 15 με 20% μειωμένες.

    Οσον αφορά τις αρμοδιότητες των δύο υφυπουργών, όπως είπε ο νέος υφυπουργός Χρ.Αηδόνης, σε σύσκεψη που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τη συμμετοχή των υπουργείων Υγείας, της ΓΓ Αθλητισμού και του υπουργείου Γεωργίας θα συμπληρωθούν οι αρμοδιότητές τους στο υφυπουργείο Υγείας το οποίο αναλαμβάνει το κομμάτι της διατροφής και του αθλητισμού.

    Πάντως διευκρινίστηκε ότι ο ΕΦΕΤ θα υπάγεται στο υφυπουργείο Υγείας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο και για την προαγωγή του αθλητισμού στον πληθυσμό αλλά και του ειδικού αθλητισμού.