Συνεργασία του ΕΣΥ με τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Συνεργασία στο σύστημα ελέγχου των προμηθειών και των φαρμάκων, και μείωση υπό προϋποθέσεις της θητείας σε χρήστες ναρκωτικών προβλέπει, μεταξύ άλλων, η υπουργική απόφαση που εξέδωσαν χθες τα υπουργεία Υγείας και Άμυνας.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι τα πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας θα είναι ανοιχτά και το απόγευμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ο εφοδιασμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με καύσιμα θα γίνεται από στρατιωτικές αντλίες, καθώς η τιμή των καυσίμων είναι αρκετά χαμηλότερη της αγοράς και σταθερή.

Όπως ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υπουργοί Υγείας και Άμυνας κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος, θα υπάρξει συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, ώστε οι στρατεύσιμοι που είναι χρήστες κι επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης να εκτίουν μειωμένη θητεία κατά τρεις μήνες.

Επίσης, τα δύο υπουργεία θα έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και θα επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές σε θέματα προμηθειών και φαρμάκων, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και στον τομέα της παραγωγής γενόσημων φαρμάκων, για την οποία πρόκειται να διατεθούν οι εγκαταστάσεις στρατιωτικού εργοστασίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο στρατός θα παραχωρήσει ένα κτίριο στη Χαλκίδα που θα αξιοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο. Επιπλέον, θα διατεθούν στο νοσοκομείο “Αττικόν” 20 στρέμματα από το πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ), τα οποία παραχωρούνται για 57 χρόνια στο υπουργείο Υγείας.