Συνομιλίες Λοβέρδου στο Βερολίνο για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ

div>

 

Η αναδιοργάνωση των ελληνικών νοσοκομείων και η εκπαίδευση των νέων Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο Βερολίνο.

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στο Βερολίνο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς διακυβερνητικής συνεργασίας για την οποία είχαν συμφωνήσει ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, καθώς επίσης και η «ομάδα δράσης» της Κομισιόν.

Ένα από τα κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του κ. Λοβέρδου, το οποίο έχει ήδη συζητήσει σήμερα το πρωί με την Εταιρεία Γερμανικών Νοσοκομείων, αφορά ζητήματα καλύτερης οργάνωσης των ελληνικών νοσοκομείων. Η Εταιρεία Γερμανικών Νοσοκομείων προτίθεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός συστήματος κοινής λογιστικής διαχείρισης στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.

Το άλλο βασικό ζήτημα, το οποίο θα συζητήσει ο κ. Λοβέρδος το απόγευμα με τον Γερμανό ομόλογο του Ντάνιελ Μπαρ, θα είναι η επαγγελματική εκπαίδευση νέων Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία, έτσι ώστε να αποκτούν εδώ την ειδικότητα τους. Ας σημειωθεί ότι υπάρχει κοινό συμφέρον των δύο χωρών από μια τέτοια συμφωνία, καθώς ενώ στην Ελλάδα υπάρχει πλεόνασμα γιατρών, στην Γερμανία επικρατεί έλλειψη.

Τέλος, δεν αποκλείεται κατά την συνομιλία τους οι δύο υπουργοί να συζητήσουν και το θέμα του χρέους του ελληνικού δημοσίου προς γερμανικές φαρμακευτικές εταιρίες.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Υπεύθυνος σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος