Σύνταγμα και εμβόλια

Ακόμη και το σύνταγμα καρατόμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποδώσει ευθύνες στους πολίτες για την πανδημία και να υποστηρίξει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ανά χείρας μια σελίδα χαρτιού, στην οποία είχε τυπώσει το εδάφιο 4 του άρθρου 25 του συντάγματος, το οποίο ανέγνωσε on camera στην κ. Σακελαροπούλου. Κι εκείνη, αντί να του ζητήσει να αναγνώσει και τα υπόλοιπα τρία εδάφια, άρχισε να ξιφουλκεί στα περί ευθύνης, αποδεικνύοντας το αναντίστοιχο πολιτικό της μέγεθος σε σχέση προς τους προκατόχους της.

Παραθέτουμε λοιπόν τα τρία εδάφια του άρθρου 25 του συντάγματος, αυτά που παρέλειψε με λαθροχειρία ο κ. Μητσοτάκης και τα οποία καταγράφουν τις ευθύνες του κράτους έναντι των πολιτών:

Άρθρο 25: Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων
1. Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.
2. H αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.
3. H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.

Ιδού και το άρθρο που διάβασε ο κ. Μητσοτάκης στην Πρόεδρο:
4. Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.
 


Κι ένα ερώτημα στους άμυαλους πολιτικούς και δημοσιογράφους που διαφήμιζαν νυχθημερόν την αμοιβή των 20 και 50€ στους ιδιώτες γιατρούς: οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πιστέψουν πως ο γιατρός ενδιαφέρεται για τον εμβολιασμό και την ασφάλειά τους ή ενδιαφέρεται για την είσπραξη του πενηντάρικου όταν προσπαθεί να τους πείσει να εμβολιαστούν;
Θ΄ αποτελέσει δηλαδή κίνητρο ή αντικίνητρο αυτή η υπερπροβολή αυτού του χρηματικού έπαθλου..