Σύντομα στην αγορά το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού

 

 

Σύντομα θα κυκλοφορήσει στη διεθνή αγορά το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού, επιβεβαίωσε η ομογενής ερευνήτρια από την Αυστραλία, Βάσω Αποστολοπούλου, που το παρασκεύασε η ίδια μαζί με συναδέλφους της.

 

«Ολες οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η επιτυχία φτάνει το 100%. Οσον αφορά τη θεραπεία τα ποσοστά είναι χαμηλότερα, αλλά εντυπωσιακά υψηλά», είπε η κ. Αποστολοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν είμαι σε θέση να κάνω ανακοινώσεις. Μια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία επένδυσε εκατομμύρια δολάρια κι αυτό που ξέρω είναι πως το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ολα τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του εμβολίου δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Βreast Cancer Research».

Υπενθυμίζεται πως η Βάσω Αποστολοπούλου είναι επισκέπτρια καθηγήτρια σε ινστιτούτο των ΗΠΑ, καθηγήτρια σε τρία αυστραλιανά πανεπιστήμια και επικεφαλής της μονάδας ανοσίας και εμβολίων στο Austin Research Institute της Μελβούρνης.

Για το έργο της έλαβε πληθώρα τιμητικών διακρίσεων σε διάφορες χώρες – μεταξύ των οποίων το βραβείο Μποδοσάκη στον τομέα των βιοϊατρικών επιστημών.

Ωστόσο, από την πλευρά της η κ. Αποστολοπούλου εξέφρασε απογοήτευση για την αντιμετώπιση της κλινικής έρευνας του εμβολίου , η οποία διακόπηκε από τον ΕΟΦ με το αιτιολογικό ότι «η συνέχιση της έρευνας δεν είχε νόημα».