Σύντομος οδηγός για την επίσχεση εργασίας

div style=”margin: 2.25pt 0cm”>Επαναφέραμε σε ανάρτηση τη σειρά άρθρων και ενημερωτικών σημειωμάτων σχετικά με την επίσχεση εργασίας, τα οποία είχαμε αναρτήσει προ διετίας και τα οποία έγιναν εκ νέου επίκαιρα. Θα τα βρείτε στην πάνω δεξιά πλευρά της αρχικής σελίδας του Ygeianet.

Οι διοικήσεις ήδη άρχισαν ν΄ αντιδρούν και προφανώς θα αντιδράσουν πανελλαδικά με κεντρική κατεύθυνση από το Υπουργείο Υγείας, για τούτο καλό είναι να γνωρίζουμε τι θα επικαλεστούν. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως θα επικαλεστούν γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου (κλικ εδώ) η οποία  καταφεύγει στον ισχυρισμό πως το κράτος είναι αξιόχρεος εργοδότης!
Πρόκειται κυριολεκτικά για μαύρο χιούμορ, όταν είναι γνωστό ότι με τη μεθόδευση που ακολουθείται από την κυβέρνηση στο εφημεριακό ζήτημα ουσιαστικά επιβάλλεται συγκεκαλυμμένη στάση πληρωμών, η οποία αποτελεί προοίμιο χρεοκοπίας.
Η ΟΕΝΓΕ θα ζητήσει από τους νομικούς της συμβούλους συγκεκριμένες οδηγίες για την παραπάνω γνωμοδότηση, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας εκφοβίσει και ν ΄ αποτελέσει αιτία αναστολής των κινητοποιήσεων.
 
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας