ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Καταγγέλλει νέους αποκλεισμούς σε προσλήψεις

Τη δευτεροβάθμια επιτροπή προσλήψεων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του Ν. 2643/98, στην οποία προεδρεύει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Δ. Κοντός, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), επειδή απέρριψε τις ενστάσεις τριών τυφλών συνδικαλιστών, που είχαν τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα για να πιάσουν δουλειά.

Οπως υπογραμμίζει η ΣΕΑΑΝ, οι τρεις τυφλοί αγωνιστές κατέθεσαν απόλυτα στοιχειοθετημένες ενστάσεις, αλλά απορρίφθηκαν, παρά το γεγονός ότι ο ένας είναι ορφανός από μάνα και πατέρα, ικανός προς εργασία και με πολλαπλή αναπηρία, ενώ οι δυο άλλοι είναι ορφανοί από πατέρα, ο πρώτος έχει μάνα με 100% αναπηρία και η δεύτερη μητέρα που είναι άνεργη.

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές του χώρου, που με πολιτικές αποφάσεις καταδικάζουν σε ανεργία και ένδεια παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών, νέους αγωνιστές, που δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια, αλλά υψώνουν αγωνιστικό ανάστημα καθημερινά παλεύοντας για μία ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

«Αν νομίζουν ότι έτσι θα τρομοκρατήσουν, θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των νέων ανάπηρων, των άνεργων, των μαθητών, των φοιτητών, των γονιών και κηδεμόνων, είναι γελασμένοι», τονίζει η ΣΕΑΑΝ. Και απαιτεί δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία αναπήρους, όχι στην κοροϊδία των προκηρύξεων ελάχιστων θέσεων μέσω του Ν. 2643.