ΣΥΡΙΖΑ: απαξιωτική απουσία του Υπουργού Υγείας από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με θέμα τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων

p align=”center” style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 10pt”>Δήλωση του βουλευτή Α. Ξανθού , υπεύθυνου της ΕΚΕ Υγείας

για την απαξιωτική απουσία του Υπουργού Υγείας από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με θέμα τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων

 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος δεν προσήλθε σήμερα στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μας για το σχέδιο συγχωνεύσεων νοσοκομείων και τροποποιήσεων στους Οργανισμούς τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν με τέτοιο απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο  τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Εκφράζουμε την έντονη πολιτική μας διαμαρτυρία για τη μεταχείριση αυτή , ιδιαίτερα όταν αναβάλλεται η συζήτηση θεμάτων ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών , όπως είναι τα προβλήματα της δημόσιας περίθαλψης και της λειτουργίας των νοσοκομείων.

Σε μια περίοδο που καταρρέει το ΕΣΥ , που επικρατεί διαλυτική κατάσταση στα νοσοκομεία , που ο ΕΟΠΥΥ χρεωκοπεί και οι ασθενείς είναι σε απόγνωση , είναι προκλητικό και απαράδεκτο από την πλευρά του Υπουργού  Υγείας να αφήνει να «διαρρέουν» σενάρια νέων περικοπών στις δαπάνες περίθαλψης και σοβαρών «ακρωτηριασμών» στα λειτουργούντα τμήματα  και κλινικές του ΕΣΥ , αλλά να μην εμφανίζεται στη Βουλή για να παρουσιάσει το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και να δώσει εξηγήσεις για τις επιλογές  του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το θέμα αυτό για συζήτηση στη Βουλή και θα επιδιώξει, σε συνεργασία με τους φορείς των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις τοπικές κοινωνίες , να αναδειχθούν οι καταστροφικές  για τη Δημόσια Υγεία επιπτώσεις των μνημονιακών δεσμεύσεων,  που τηρεί  απαρέγκλιτα και ανενδοίαστα   η τρικομματική συγκυβέρνηση .

3/8/2012