ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΚΑΤΟΙΚΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ τους

p style=”text-align: justify”>   

   

    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

    στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΚΑΤΟΙΚΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ της ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ τους

   

    Χαιρετίζω τη σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της Ιεράπετρας ενάντια στην υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου της περιοχής και λυπούμαι που υποχρεώσεις μου στο Κοινοβούλιο δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας.

    Δηλώνω την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας και την κατηγορηματική αντίθεση μας στις κυβερνητικές προθέσεις για την υποβάθμιση και απαξίωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

    Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αποδεικνύονται ακόμη μια φορά αναξιόπιστοι και αφερέγγυοι. Με το πρόσχημα μιας δήθεν «εξυγίανσης» και «αναδιάταξης» του Ε.Σ.Υ., αλλά στην ουσία με μοναδικό κριτήριο την υποταγή στις επιταγές της τρόικας και την ακόμα μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση του χώρου της Υγείας, δεν διστάζουν να προχωρήσουν στη συρρίκνωση και στην απαξίωση μιας μονάδας υγείας που λειτουργεί σε μια περιοχή με συγκεκριμένα γεωγραφικά κριτήρια.

    Οι προωθούμενες συγχωνεύσεις οδηγούν στην απώλεια απολύτως αναγκαίων κλινών και προσωπικού και στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

    Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας όχι μόνον για την μη κατάργηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και για να μην χαθεί κανένα κρεβάτι, καμία λειτουργία, καμία θέση εργασίας, αλλά και για την ενίσχυση και αναβάθμισή του.

    Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας για :

    · Δωρεάν και Ποιοτική Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους τους πολίτες

    · Μη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας

    · Καθημερινή Εφημέρευση του Νοσοκομείου με τις βασικές ειδικότητες

   

    Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

    Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε!

   

    20.07.11

    Μιχάλης Κριτσωτάκης

    Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α ν. Ηρακλείου