ΣΥΡΙΖΑ – Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,Μιχ.Κριτσωτάκη-Θέμα:«Σοβαρή ανησυχία για το μέλλον των προσφερομένων υπηρεσιών του Γ. Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου».

   

    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

   

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    30-08-2010

    Προς την κ. Υπουργό

    Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

   

    Θέμα: “Σοβαρή ανησυχία για το μέλλον των προσφερομένων υπηρεσιών του Γ. Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου”

    Απειλή σημαντικής έλλειψης προσωπικού διαφαίνεται στο Γ. Ν. Αγίου Νικολάου λόγω της επικείμενης αποχώρησης πολλών εργαζομένων εξαιτίας του συνταξιοδοτικού.

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γ. Ν. Αγίου Νικολάου, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ειδικότερα στο προσωπικό υποστήριξης (διοικητικό, τεχνικό κλπ) οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τόσο μεγάλες ώστε κινδυνεύουν άμεσα να κλείσουν ή να καταργηθούν ή να ιδιωτικοποιηθούν κάποιες υποστηρικτικές λειτουργίες (πλυντήρια, μαγειρεία, σιδερωτήρια, τεχνικές υπηρεσίες) και ζητάει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είτε από νέους διορισμούς είτε από μετατάξεις.

    Επειδή ήδη έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες οι υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και πλύσιμο σεντονιών

    Επειδή η πολιτική ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών στα Νοσοκομεία επιβαρύνει με τεράστιο κόστος τον Έλληνα φορολογούμενο ενώ επιτρέπει σε κάθε λογής νέου τύπου επιχειρηματίες να πλουτίζουν ασύστολα σε βάρος κυρίως των εργαζομένων

    Επειδή η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και τα Νοσοκομεία παρέχουν κοινωνικό έργο

    Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

    1. Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη αυτή εξέλιξη; Είναι στις προθέσεις σας η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπως ζητάει ο Σύλλογος Εργαζομένων, ώστε να στελεχωθούν άμεσα οι Υπηρεσίες του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτικών λειτουργιών του Νοσοκομείου;

    Ο ερωτών Βουλευτής

   

   

    Μιχάλης Κριτσωτάκης