ΣΥΡΙΖΑ και ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν τις συλλήψεις των συνδικαλιστών που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία στην ΔΕΘ

 
 
 

 

 

 

"Σε μια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία δοκιμάζεται και η αγανάκτηση του κόσμου βρίσκεται στο ζενίθ, η κυβέρνηση αποφασίζει να σταθεί απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον διαμαρτύρεται, σε όποιον παλεύει για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του." τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία εργαζομένων στους ΟΤΑ έξω από την ΔΕΘ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει "τις προκλητικές συλλήψεις" και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους. Τέλος καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αντιμετωπίζει με ακραία καταστολή το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Τις συλλήψεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ η οποία σημειώνει ότι«Ενώ ο δράστης κ. Φούχτελ κατάλαβε ότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και παραδέχτηκε το λάθος του, σπεύδοντας με καινούργια δήλωση να διορθώσει την απαράδεκτη άποψη ότι «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν 1.000 εργαζόμενοι», λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του και ότι έχει συναντήσει «πολλούς εργατικούς υπάλληλους στην Ελλάδα» καθώς και το ότι «εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα» και το ότι «Εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

 
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ "στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Γερμανός πρόξενος" πράγμα που σημαίνει ότι "αυτές οι καθαρές θέσεις και των δύο δείχνουν αναμφισβήτητα ότι αναγνωρίζουν το λάθος τους και δικαιολογούν την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων, που έστω και με υπερβολική συμπεριφορά, αρνήθηκαν, δικαίως κατηγορίες και αδικίες σε βάρος του εργαζόμενου λαού μας που οι πολιτικές των μνημονίων, που επιβάλλει η Τρόικα και η Κυβέρνηση εκτελεί, αφαιρούν όλο και περισσότερα δικαιώματα εργασίας και κοινωνίας και δρομολογούν ξεπούλημα των βασικών υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση τους πολίτες."
 
 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει "αυτή την πολιτική της παράδοσης της χώρας και καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου εκεί σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν, παραχωρήσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων." και καλεί την Κυβέρνηση αμέσως να παρέμβει, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη δρομολόγηση της ποινικοποίηση.