ΣΥΡΙΖΑ: Νέος Τομεάρχης Υγείας ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Τους νέους Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. Τομεάρχης Υγείας ορίστηκε ο καρδιολόγος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, στη θέση του Ανδρέα Ξανθού. Τα στελέχη ανάλογα με τον τομέα ευθύνης τους «θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιός είναι ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στα Καραΐικα Αχαΐας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικεύτηκε στην καρδιολογία. Από το 1994 έως σήμερα υπηρετεί το ιατρικό λειτούργημα από διάφορες θέσεις.

Το 1994 εξελέγη πρόεδρος της κοινότητας Καραιΐκων. Στη συνέχεια, το 2002 και το 2006 εκλέχθηκε δήμαρχος στον Δήμο Μόβρης. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε δήμαρχος του «Καλλικρατικού» δήμου Δυτικής Αχαΐας. Τέλος, τον Μάιο του 2014 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες».

Τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2019 κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις δεύτερες, κατέκτησε την τρίτη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο.

Από το 2015 εκλέγεται σταθερά μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το 2022 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σήμερα ζει στην Πάτρα και εργάζεται ως Διευθυντής καρδιολογίας στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών.