ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ- Ολέθρια αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης στο νομό στη διαχείριση της πανδημίας

Η πρόσφατη περίπτωση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού σε εταιρία επεξεργασίας ελιάς και η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων γενικότερα στη Χαλκιδική, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ όσον αφορά στην πανδημία. Πολύ έγκαιρα, ως ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μέσω των τμημάτων μας, Υγείας και ΜμΕ – Τουρισμού, εντοπίσαμε τους προβληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και αναδείξαμε τα προβλήματα.. Παράλληλα η βουλευτής του κόμματός μας, Κυριακή Μάλαμα, με επερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή, λειτούργησε στην ίδια κατεύθυνση.  Η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να κωφεύει, οδήγησε στο επικίνδυνο μπάχαλο που επικρατεί σήμερα: έλλειψη σχεδίου, ολιγωρία, παλινωδίες, αντιφάσεις, παραλείψεις, καμία ενίσχυση των δομών υγείας με υγειονομικό προσωπικό και Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), ανυπαρξία ελέγχων με τεστ (ιδιαίτερα στο ντόπιο πληθυσμό), κακή ή σκοπίμως ελλιπής ενημέρωση, ακόμη και “παιχνίδια” απόκρυψης. 
 
Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά και για την οικονομία του τόπου μας. Χιλιάδες εποχικοί άνεργοι στον τουρισμό, απόγνωση σε επιχειρηματίες και λουκέτα σε τουριστικές επιχειρήσεις, καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το καίριο πλήγμα στην οικονομία της Χαλκιδικής, συνεχίζεται και στον πρωτογενή τομέα εν όψει της αδυναμίας περισυλλογής της βρώσιμης ελιάς. Πρόκειται τελικά για ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ ή πολιτική στόχευση ενάντια στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό κόσμο; 
 
Ως ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλούμε εκ νέου την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για όσα δυσμενή ήδη ζούμε και θα ζήσουμε. Να ενισχύσει άμεσα και γενναία το σύστημα υγείας, να στηρίξει οικονομικά τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, να προστατέψει τους εργαζόμενους, να στηρίξει τους επιχειρηματίες και τον αγροτο-διατροφικό κόσμο.
 
Το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης, τελείωσε. Οι δικαιολογίες τους, τελείωσαν. Τα τραγελαφικά σχέδιά τους, τελείωσαν. Η επίρριψη των δικών τους ευθυνών και λαθών, στους πολίτες, τελείωσε. Σε λίγο τελειώνει και η υπομονή των ανθρώπων και οι ημέρες που έρχονται θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες και για τους κυβερνώντες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χαλκιδικής
13/8/2020