ΣΥΡΙΖΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των νοσοκ. γιατρών

p>ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σε καιρούς ακραίας νεοφιλελεύθερης επίθεσης  που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στα  εργασιακά, τα ασφαλιστικά αλλά και τα δημοκρατικά  δικαιώματα των εργαζομένων,  τελευταία  επιχειρεί μια ακόμα  «διευθέτηση» , αυτή τη φορά,  στον ευαίσθητο  και   «πονεμένο»  χώρο  της υγείας.

Στο στόχαστρο το ίδιο το ΕΣΥ και   οι λειτουργοί του  στο σύνολό τους, οπου   στην συγκεκριμένη συγκυρία  είναι  οι γιατροί .

 

Ο  λόγος για το απαράδεκτα  εξαντλητικό  ωράριο εφημερίας των γιατρών ( 70-80 ώρες την εβδομάδα  )  σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει η Ευρωπαική ένωση,    με αμοιβές τύπου αποζημίωσης  και όχι υπερωρίακής απασχόλησης,     για την καθήλωση των μισθών τους  σε επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας    και την  αυταρχική άρνηση του υπουργείου  σε οποιαδήποτε συζήτηση για νέο Μισθολόγιο.

Στα παραπάνω  προστίθεται και η   – για πολλοστή φορά-  απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πληρωμής των εφημεριών  στους γιατρούς  για παραπάνω από  τέσσερεις μήνες,   την ίδια στιγμή  που παραμένουν  όμηροι  των διαθέσεων της  Κυβέρνησης για το αν νομιμοποιούνται η όχι  να εφημερεύουν  πέρα των προβλεπόμενων από την Ε.Ε ωρών εβδομαδιαίως .

 

Συμπαραστεκόμαστε στον  δίκαιο αγώνα των  Νοσοκομειακών γιατρών της Ζακύνθου  που  όπως σε όλη την Ελλάδα  έτσι και στο Νησί μας,   απέχουν από τακτικές λειτουργίες του Νοσοκομείου μας  με αιτήματα  την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους.

Είμαστε αντίθετοι σε  κάθε προσπάθεια  να αντιμετωπιστεί με επιδόματα  

– όπως  η κυβέρνηση  επιχειρεί –  η ανάγκη για υπερωριακή απασχόληση  των γιατρών αλλά και άλλων εργαζομένων,    και   προτείνουμε    την   άμεση  προώθηση του νέου Μισθολογίου και την ανα ώρα υπερωριακή απασχόληση για τις εφημερίες που πρέπει να  συνυπολογίζονται στο συντάξιμο χρόνο τους.

 

Τα παραπάνω πρεπει να  αποτελέσουν αδιαπραγμάτευτη προυπόθεση   στην πορεία της υπογραφής Κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας   μεταξύ  γιατρών και υπουργείου , που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υποστηρίζουμε ένα  ΕΣΥ  επαρκώς χρηματοδοτούμενο, με  αξιοπρεπώς   αμοιβόμενους  λειτουργούς σε οργανικές  θέσεις εργασίας,   με σκοπό την απρόσκοπτη   παροχής υπηρεσιών υγείας  σε όλους ανεξαίρετα  τους  συμπολίτες μας .