Σύσκεψη φορέων της Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή

Την Δευτέρα 23/5/2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνου για την υγεία κ. Θανάση Κοσματόπουλου, για να συζητηθούν οι προτάσεις Λιαρόπουλου που αφορούν την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας.

Προσκεκλημένοι ήταν οι βουλευτές της Δυτ. Μακεδονίας, (παραβρέθηκε μόνο αυτός του Ν. Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας), οι Δήμαρχοι της Δυτ. Μακεδονίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Διοικητές Νοσοκομείων (παραβρέθηκαν μόνο οι Διοικητές των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας), υπόλοιποι φορείς των Νοσοκομείων, Ιατρικοί φορείς και η ΕΙΝΔΥΜ.  Από μέρους της 3ηςΥΠΕ παρεβρέθηκαν οι κκ. Νάννος και Τσινασλανίδης υποδιοικητές της ΥΠΕ. Κατά την συνάντηση διαβάσθηκε η επιστολή του προέδρου της ΟΕΝΓΕ που απευθύνεται στους περιφερειάρχες (κλικ εδώ).

Οι απόψεις που εκφράσθηκαν σε γενικές γραμμές από όλους τους παριστάμενους  είναι ότι δεν θα δεχθούν καμία υποβάθμιση στην παροχή υγείας από μέρους των 5 νοσοκομείων της περιφέρειας. Επιπλέον συνολικά εκφράσθηκε η άποψη ότι και τα 5 Νοσοκομεία ( Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Φλώρινας) πρέπει να λειτουργούν οπωσδήποτε με τις πέντε βασικές κλινικές (Παθολογική, Καρδιολογική, Παιδιατρική, Χειρουργική, μαιευτική και επιπλέον Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό) και να γίνει μία σοβαρή μελέτη για ανάπτυξη των άλλων κλινικών διασπαρμένα σε όλα τα Νοσοκομεία ανάλογα με την υφιστάμενη υποδομή σε κτιριακή και υποδομή υλικοτεχνική και προσωπικού, έτσι ώστε η Δυτ. Μακεδονία να είναι αυτάρκης στην αντιμετώπιση των περιστατικών ακόμη και σε εξειδικευμένα τμήματα. Επιπλέον πρέπει να γίνουν οι ανάλογες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μαζί με την ένταξη όλων των νοσοκομείων στην Γ Ζώνη θα επιτρέψουν  την εύρυθμη εφημερία σε όλα τα νοσοκομεία.

Εκφράσθηκε και η άποψη  ότι η Κοζάνη δικαιούται την ανέγερση νέου νοσοκομείου σε αντικατάσταση του παλιού και ξεπερασμένου Μαμάτσειου, πρόταση που δεν βρήκε αντίθετη άποψη.

 Εντύπωση προκαλεί ότι οι βουλευτές του Ν. Κοζάνης και ειδικότερα οι κυβερνητικοί που μέχρι τώρα εξέφραζαν απόψεις που υπερθεμάτιζαν τις απόψεις Λιαρόπουλου και Λοβέρδου δεν εμφανίσθηκαν, όπως επίσης και το γεγονός που ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Δακής ότι μετά τις ανακοινώσεις Λιαρόπουλου απέστειλε δύο επιστολές στον Υπουργό Υγείας και δεν έλαβε απάντηση σε καμία.

           ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αντιπρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Δυτ. Μακέδονίας