Σύσκεψη με κοινωνικούς φορείς για την προετοιμασία της απεργίας της

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt 18pt”>ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

Κομοτηνή, 4 Ιουνίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής και με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας που ανακηρύχθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ η 7η Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με εκπροσώπους πολλών κοινωνικών φορέων της πόλης ανάμεσα στους οποίους ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής, του Εργατικού Κέντρου, του Ιατρικού Συλλόγου, της ΕΛΜΕ και της ΔΟΕ, του νομ. τμήματος της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης, του Συλλόγου Ιατρών Ελεύθερων Επαγγελματιών κ.α.

 

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής συμμετέχουν στην απεργία και πραγματοποιούν ανοικτή συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 9:00 το πρωί.

 

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να συγκροτηθούν συνεργεία εργαζομένων που την ίδια ημέρα θα ενημερώνουν τους πολίτες με διανομή προκηρύξεων κλπ. Τον συντονισμό της δραστηριότητας ανέλαβε ο Σύλλογος Ειδικευομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

 

Ο Σύλλογος Ιατρών Ελεύθερων Επαγγελματιών και η ΕΛΜΕ Ροδόπης ανέλαβε να συγκροτήσει μια μόνιμη ομάδα εργασίας που θα διερευνήσει τρόπους για την επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη τόνισαν την στήριξή τους και την συμμετοχή των φορέων τους στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους και διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν για:

 

·                     Επαναχρηματοδότηση της περίθαλψης από τον κρατικό προϋπολογισμό στα προ κρίσης επίπεδα.

·                     Άμεση έναρξη των διαδικασιών προσλήψεων προσωπικού και κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων.

·                     Κατάργηση οποιασδήποτε ατομικής οικονομικής συμμετοχής στις δαπάνες περίθαλψης.

·                     Αποκατάσταση της αμοιβής του υγειονομικού προσωπικού για να επιτελούν απερίσπαστα το έργο τους.

 

 

Για την Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης

Μίλτος Παπαϊωακείμ

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΙΝΟΚΥΘ