Σύσκεψη Σωματείου Εργαζομένων και Ενωσης Γιατρών

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

                       Πτολεμαΐδα 4/3/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

   Σε κοινή συνεδρίαση σήμερα  3/2/2009 του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ¨Μποδοσάκειο¨ και του εκπροσώπου των γιατρών εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αφού συζήτησαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία είναι πολλά και διάφορα,  αποφάσισαν να αποσταλεί το εν λόγω δελτίο τύπου για την ενημέρωση της κοινωνίας της επαρχίας Εορδαίας. Ενδεικτικά μόνο θα εστιάσουμε στα κυριότερα προβλήματα , επανερχόμενοι σε ένα άλλο δελτίο τύπου στα υπόλοιπα.

 

1.         Κινητοποιήσεις Νοσοκομειακών γιατρών: Το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο συμπαρίσταται  στο δίκαιο  αγώνα των γιατρών για την απόφασή τους να σταματήσουν να εφημερεύουν από 9 Φεβρουαρίου 2009, από την στιγμή που υφίστανται εμπαιγμό από μέρους του Υπουργείου Υγείας με την Συλλογική τους Σύμβαση.. Τον ίδιο εμπαιγμό με αυτούς υφίσταται και το υπόλοιπο προσωπικό των  Νοσοκομείων καθόσον οι εξαγγελίες του ¨αναξιόπιστου¨ πλέον Υπουργού Υγείας για πρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων στα Νοσοκομεία έχουν  ακουστεί πολλές φορές.

 

2.         ΕΚΑΒ: η αποσπασματική παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και μόνο κάποιες πρωϊνές ώρες στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ¨Μποδοσάκειο¨ για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών της  επαρχίας Εορδαίας, δεν μπορεί να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Ενδεικτικά ανφέρεται ότι σε περίπτωση μετάβασης του μοναδικού ασθενοφόρου βάρδιας του Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που επαναλαμβάνεται με μεγάλη συχνότητα,  τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν δεν μπορούν να ικανοποιηθούν γεγονός που κάποια στιγμή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο άτομο που θα χρειασθεί μεταφορά στο Νοσοκομείο. Επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες κακών ειδήσεων ή κατηγορούμενοι για ευθύνες άλλων, απαιτούμε την άμεση λύση του προβλήματος.

 

3.         Ελλείψεις σε προσωπικό: Σήμερα το Νοσοκομείο μας λειτουργεί με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, και λοιπό βοηθητικό προσωπικό με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η λειτουργία όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου, από τα μαγειρεία μέχρι το ακτινολογικό εργαστήριο, και από την νοσηλεία των ασθενών στα τμήματα μέχρι τα χειρουργεία. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης  μέσα σε ένα πλαίσιο γενικότερης πολιτικής αποδυνάμωσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΣΥ. Να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε πρόταση για ανάθεση τομέα του Νοσοκομείου σε ιδιώτες (π.χ. μαγειρεία) θα μας βρει ριζικά αντίθετους.

 

4.         Λειτουργία ΤΕΠ: Ζητάμε επιτέλους την λειτουργία των  ΤΕΠ, για τα οποία έχουν ξοδευτεί σημαντικά ποσά και θα αναβαθμίσουν τον ρόλο του Νοσοκομείου. Με την ευκαιρία , χαιρετίζουμε την δημιουργία της Μαιευτικής σχολής  των ΤΕΙ. Δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε μετατροπή τμήματος του Νοσοκομείου σε άλλη χρήση θα μας βρει ριζικά αντίθετους. Θεωρούμε ότι την λειτουργία του Νοσοκομείου στην ολότητά της πρέπει να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

 

Για το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων

Ο Πρόεδρος

 

Γ. Παπαδόπουλος