Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ενώ τα κρούσματα της γρίπης ανήλθαν στα 200

Με τα κρούσματα της νέας γρίπης να αυξάνονται ραγδαία στη χώρα -ανήλθαν στα 200- στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται σύσκεψη την Πέμπτη, υπό την προεδρία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πέντε επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος.

Για τρεις περιπτώσεις Ελλήνων (μια 18χρονη, ένα 33χρονο άνδρα και έναν 53χρονο άνδρα) οι επαφές του διερευνόνται, ενώ για ένα 14χρονο κορίτσι και έναν νεαρό Βρετανό είναι γνωστό ότι ήρθαν από τη Βρετανία.

Συμπεριλαμβανομένου των νέων κρουσμάτων, συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσια ένα (201), από τα οποία ογδόντα έξι (86) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.

Μόνο την Τετάρτη, τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος ήταν 31, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τη νέα γρίπη να ανέλθει στους 196.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι σχολαστικοί με την προσωπική υγιεινή, καθώς αυτό αποτελεί το πιο βασικό μέτρο προφύλαξης από τη νέα γρίπη.