Τ. Παναγιωτόπουλος: Ο στιγματισμός δεν αποδίδει – Κάνει αρνητές τους διστακτικούς με τα εμβόλια

 

Ιδιαίτερα επικριτικός για την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ποντάρει στις απειλές, τους εκβιασμούς και την τιμωρητική πολιτική απέναντι στους πολίτες που εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η πόλωση και ο στιγματισμός των διστακτικών πολιτών ακόμα και των αρνητών δεν φέρνει αποτέλεσμα και ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Πρέπει να πείσουμε με επιχειρήματα τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί η ρητορική που αναπτύσσεται και ο τιμωρητικός τρόπος φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και κινδυνεύουμε να μετατρέψουμε τους διστακτικούς πολίτες απέναντι στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σε αρνητές.

Η συζήτηση και τα επιχειρήματα δεν έχουν εξαντληθεί επεσήμανε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα δεν πρέπει να δοθεί στους νέους αλλά στους ανθρώπους των μεγαλύτερων ηλικιών γιατί τείνουν να νοσούν βαρύτερα.