Τ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ποτέ η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε ως επιδημιολογικό μέτρο το δήθεν πρωτόκολλο για τα σχολεία, το γνωστό 50%+1

Το 50%+1 ήταν απόφαση της κυβέρνησης και όχι των επιστημόνων… 
Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του Τάκη Παναγιωτόπουλου, μέλους της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ότι το δήθεν πρωτόκολλο για τα σχολεία, το γνωστό το 50%+1, δεν εισηγήθηκε ποτέ από την Επιτροπή ως επιδημιολογικό μέτρο.
«Συζητήθηκε αλλά δεν εισηγήθηκε ποτέ» είπε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος και εξήγησε ότι από το υπουργείο Υγείας έφερε ένα σύνολο μέτρων, και η επιτροπή ενέκρινε όλο το πακέτο αλλά διευκρινίζοντας ότι το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική».
«Το 50%+1 ποτέ δεν είχε τεθεί με επιδημιολογική λογική και κριτήριο» επανέλαβε συμπληρώνοντας ότι «από ότι κατάλαβα ήταν κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου».
«Άρα ήταν απόφαση του υπουργείου και όχι της επιτροπής» λέει η Αναστασία Γιάμαλη. Για να απαντήσει το μέλος της επιτροπής «ασφαλέστατα, ναι.»
Τα παραπάνω που επιβεβαιώνουν απλά το κυβερνητικό χάος που επικρατεί σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Πιο συγκεκριμένα ο Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε στο twitter «Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το 50%+1 για τα σχολεία δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων καθώς δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική. Να αλλάξει τώρα! Ασφαλής λειτουργία των σχολείων σημαίνει μικρότερα τμήματα και διαφορετικό πρωτόκολλο. #σχολεια»…