Τα 107 έφτασαν τα κρούσματα της νέας γρίππης

Έξι επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα Πέμπτη από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανέρχεται σε 107, εκ των οποίων τα 31 έχουν ιαθεί πλήρως.
Στα έξι νέα περιστατικά περιλαμβάνεται μια γυναίκα, 20 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Μ. Βρετανία, ένας άνδρας, 27 ετών, κυπριακής καταγωγής, που ήρθε από τις Η.Π.Α., μια γυναίκα, 27 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μια γυναίκα, 19 ετών, ελληνικής
καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, που ήρθε από την Μ. Βρετανία, ένας άνδρας 35 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, και ένας ακόμα άνδρας 34 ετών, ελληνικής καταγωγής,που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Για τα δύο τελευταία περιστατικά γίνεται περαιτέρω διερεύνηση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ «η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας . Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια».