Τα κόκκαλα του Θεαγένους..

23 Ιουλίου 2007:  Ο τότε υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος υπογράφει Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμαρχο Μίκρας για δημιουργία Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Πίσω τους ποζάρει ο τότε νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο επονομαζόμενος και Πανίκας!

Το Ογκολογικό Νοσοκομείο του 2007 χωροθετήθηκε και διέθετε κονδύλια για την κατασκευή του. Μάλιστα προβλέπονταν από το μνημόνιο πως η ανέγερση και ο εξοπλισμός θα γίνονταν από τη ΔΕΠΑΝΟΜ μέσω ΣΔΙΤ!  (Έτσι, για να μη διεκδικούν ορισμένοι δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πως τάχα ανακάλυψαν το 2021 τα ΣΔΙΤ).

Ήρθε όμως το μεγάλο Μνημόνιο κι έφαγε το μικρό μνημόνιο Αβραμόπουλου. Με την χρεοκοπία και την ένταξη της χώρας στα Μνημόνια καταργήθηκε η ΔΕΠΑΝΟΜ που θα κατασκεύαζε το Νοσοκομείο, ξεχάστηκαν οι υπογραφές και τα παχιά λόγια. Ξεχάστηκε και το Ογκολογικό Αβραμόπουλου και η  Β. Ελλάδα συνέχισε να πορεύεται με το Θεαγένειο, το οποίο ανεγέρθηκε το 1926 με δωρεά του Θεαγένους Χαρίση και στα 100 χρόνια που μεσολάβησαν υπέστη δεκάδες επεμβάσεις και βελτιώσεις. Εξάλλου η Θεσσαλονίκη είναι σαν τον Ιωβ, περιμένοντας να ζήσει με τα ψίχουλα από το τραπέζι της ΔΕΘ.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγγέλλει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ την ίδρυση αντικαρκινικού Νοσοκομείου Βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Όλοι μένουν έκπληκτοι, διότι δεν έχει προηγηθεί καμία προεργασία, δεν έχει εξευρεθεί οικόπεδο, ούτε έχουν δεσμευτεί κονδύλια για την ανέγερση.

Ψιλά γράμματα γι αυτόν που, εκτός από Κυριάκος, αποκαλείται και Μωϋσής. Αυτός που άνοιξε στα δύο την Ερυθρά Θάλασσα, είναι αδύνατον να μη μπορεί να κατασκευάσει ένα Νοσοκομείο χωρίς οικόπεδο και χωρίς κονδύλια!

Αμέσως άρχισαν να ερίζουν οι δήμαρχοι που βρίσκονται βόρεια της Θεσσαλονίκης. Το δικό μας Δήμο εννοούσε ο πρωθυπουργός, λέει ο ένας.

-Είσαι γελασμένος, εμάς εννοούσε. Δες τον χάρτη και θα καταλάβεις.

Τα βράδια στη Θεσσαλονίκη ακούγεται ένα ανατριχιαστικό τρίξιμο.

Είναι το κόκκαλα του Θεαγένους Χαρίση..