Τα κονδύλια εφημεριών Νοεμβρίου είναι ακόμη δεσμευμένα

p>Τα κονδύλια εφημεριών Νοεμβρίου δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στις 24 Δεκεμβρίου και υποτίθεται ότι ήταν πλήρως αποδεσμευμένα προκειμένου να εκταμιευθούν με γρήγορους ρυθμούς μέχρι τέλους του έτους. Κι όμως η εγκύκλιος Λέγκα, την οποία έχει διατηρήσει σε ισχύ και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έκανε και πάλι το θαύμα της. Τα κονδύλια εφημεριών Νοεμβρίου, καθώς και τα αναδρομικά 8μήνου είναι αποδεσμευμένα μόνον σε ποσοστό 90%.

Μετά από συνεχείς οχλήσεις έφτασε χτες κατεπείγον έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας στο ΓΛΚ και σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο υπογράφων με την αρμόδια Διεύθυνση μας πληροφόρησαν ότι προσπαθούν να συλλέξουν όλες τις απαιτούμενες υπογραφές, προκειμένου το μεσημέρι να προσυπογράψει και ο Υφυπουργός Οικονομικών ώστε να υπάρξει αποδέσμευση κατά 100%.

Βεβαίως λόγω στενών χρονικών περιθωρίων υφίσταται πρόβλημα να προωθηθούν τα σχετικά εντάλματα στους Επιτρόπους και πιθανόν να χρειαστεί τα εντάλματα να μεταφερθούν στο επόμενο έτος, πράγμα στο οποίο θα επανέλθουμε νε νεώτερο ενημερωτικό σημείωμα.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας