Τα λέπια..

Ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης πέτυχε τιμή PCR στα 27 ευρώ κάνοντας διαπραγμάτευση, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης, που από το ρόλο του όφειλε να κάνει πολύ σκληρότερη διαπραγμάτευση, ισχυρίστηκε πως το πλαφόν που πέτυχε είναι στα 47 ευρώ.

Προφανώς λοιπόν κάτι δεν πάει καλά με τη διαπραγμάτευση του Αδώνιδος.

Όμως η τιμή δεν είναι το μόνο γεγονός που εξευτέλισε τον Άδωνι και την κυβέρνηση συνολικά. Είναι και το παρασκήνιο, που δείχνει πολλά περισσότερα.

Όπως είπε ο δήμαρχος, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που δε μπορεί να μειώσει περαιτέρω τις τιμές. Λέγοντάς του μάλιστα πως έχει εισπράξει παράπονα από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο, λόγω της ενέργειας αυτής του δημάρχου!

Άραγε, γιατί ο Εξαδάκτυλος δεν απευθύνθηκε απευθείας στο δήμαρχο να μάθει αν είναι αξιόπιστα ή όχι τα τεστ των 27 € κι αν είναι όντως αξιόπιστα να εισηγηθεί στην κυβέρνηση πλαφόν σε αυτό το ύψος, παρά έβαλε μεσάζοντα τον Άδωνι, ώστε να παραπονεθεί αντ΄ αυτού στο δήμαρχο για τις φθηνές τιμές; Ως αποτέλεσμα αυτών των άθλιων μεθοδεύσεων ο ΠΙΣ εκτίθεται στα μάτια της κοινωνίας και ταυτόχρονα εμφανίζονται οι γιατροί ως αρπακτικά που βρήκαν ευκαιρία την πανδημία για να κατασπαράξουν τους πολίτες.

Προφανώς λοιπόν τα τεστ των 27 € είναι αξιόπιστα, όπως κι εκείνα που διενεργούνται στην Κύπρο με 15€. Αλλιώς θα είχαν ρίξει στην πυρά τα εργαστήρια που τα πραγματοποιούν.

Είναι γαργαλιστικά ενδιαφέρον πως στην περίπτωση ορισμένων ακραίων νεοφιλελεύθερων δημοσιογράφων, η ιστορία με τα PCR θυμίζει τη μεταστροφή του Απόστολου Παύλου στο Χριστιανισμό.

«Και αμέσως έπεσαν από τα μάτια του κάτι σαν λέπια, και ξαναείδε αμέσως» αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων (9, 12)

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο Πάσχος Μανδραβέλης με άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (κλικ εδώ). Αφού κατηγορεί τον Άδωνι για τη διαχείριση της τιμής των PCR, καταλογίζοντάς του πως «ο έξυπνος υπουργός από τη μύτη πιάνεται», παραθέτει τα υπέρογκα ποσά που εισέπραξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες για την έρευνα των εμβολίων και καταλήγει σε μια διαπίστωση εξόχως αληθή:

«Στα ζητήματα υγείας οι καταναλωτές δεν προλαβαίνουν να διαμορφώσουν συνθήκες αγοράς∙ το πιθανότερο είναι να πεθάνουν πριν βρουν την καλύτερη τιμή»!!

«Και αμέσως έπεσαν από τα μάτια του κάτι σαν λέπια»..


Πίνακας του κειμένου: “Η μεταστροφή του Αποστόλου Παύλου”, Caravaggio 1601 (κλικ πάνω στον πίνακα για μεγέθυνση)