Τα ΜΑΤ ‘φυλάνε’ τον κ. Σαλμά από τις Νοσηλεύτριες της Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής

div id=”ja-pathway”>Τα ΜΑΤ επιστράτευσε ο κ Σαλμάς για να κλείσει το δρόμο στο Σωματείο εργαζομένων που ζητούσε συνάντηση μαζί του με θέμα την μετακίνηση 30 Νοσηλευτριών στο Νοσοκομείο Αττικό.

Είχε προηγηθεί παραπλανητική διαβεβαίωση ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους προκειμένου να φέρει από την πίσω πόρτα μέσα στο Υπουργείο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Έγινε πλέον αντιληπτό και στον τελευταίο εργαζόμενο του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής που βρέθηκαν σήμερα μετά από κάλεσμα του Σωματείου τους στο Υπ Υγείας ότι το νέο μαύρο μέτωπο ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ρούπι πίσω από τις μνημονιακές πολιτικές που στοχεύουν και στη διάλυση των Νοσοκομείων.

 

 

Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής

Η Κυβερνητική επίθεση με στόχο την διάλυση του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, που δρομολογείται και μέσω των μαζικών μετακινήσεων προσωπικού στο Αττικό Νοσοκομείο, φαίνεται ότι με βάση και τις σημερινές εξελίξεις (Πέμπτη 12/7) συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

 Έτσι σήμερα το Υπ Υγείας επιχείρησε να παραδώσει ατομικά ‘φύλα πορείας’ σε 30 εργαζόμενους προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της μετακίνησης τους στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η προσπάθεια αυτή βρήκε την αποφασιστική αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων και όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

 Παράλληλα σήμερα από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου το υπουργείο ζήτησε καταστάσεις εργαζομένων, προκειμένου προφανώς να προχωρήσει και σε νέες μαζικές μετακινήσεις σε άλλα Νοσοκομεία

 Παράλληλα σήμερα το Σωματείο έκανε παρέμβαση σε σύσκεψη που πραγματοποιούσε ο ΑΣΔΑ. Στη συνέχεια διοργάνωσε νέα σύσκεψη με μαζικούς φορείς και συνδικάτα για την οργάνωση της αντίστασης για να αποτραπούν οι μετακινήσεις και το κλείσιμο του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που δήλωσαν την υποστήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.

 Παράλληλα σήμερα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων χωρίς να υπάρξει καμία θετική εξέλιξη. Αντίθετα υπηρεσιακοί παράγοντες υποστήριξαν με πάθος την απόφαση για μετακινήσεις προσωπικού, φτάνοντας μαλιστα στο σημείο να ‘κοστολογούν’ ακόμα και την εργασία του Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου

 Μετά από όλα αυτά το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα για την αποτροπή του κλεισίματος του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και τις μετακινήσεις προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία. Αυριο Παρασκευή πραγματοποιεί νέα Γενική Συνέλευση για να αποφασισει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στην υγεία, των συνδικάτων των μαζικών φορέων για να μπει φρένο στην συρρίκνωση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και τις μετακινήσεις προσωπικού πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα.


Δείτε σχετικό ρεπορταζ με τις χθεσινές δράσεις των εργαζομένων (Τετάρτη 11 Ιουλιου)

Απόφαση αγώνα από τους εργαζόμενους απέναντι στις μετακινήσεις και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Δ. Αττικής

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και εξουσιοδότησε το ΔΣ του Σωματείου να ασκήσει και ένδικα μέσα κατά της απόφασης μετακίνησης 30 εργαζόμενων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν». Στο πλαίσιο αυτών:
-Η παραλαβή των ατομικών αποφάσεων μετακίνησης των εργαζομένων θα γίνει από το ΔΣ του Σωματείου, ενώ θα κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τις εν λόγω αποφάσεις.
-Μέλη του ΔΣ του Σωματείου και εργαζόμενοι θα παρέμβουν στην εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 10.00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω με θέμα: «Τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας. Πολιτικές και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους».
-Στις 11.00 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Αίθουσα Διαλέξεων του Νοσοκομείου θα γίνει συνάντηση με τοπικούς φορείς και σωματεία άλλων Νοσοκομείων και ακολούθως το ΔΣ του Σωματείου θα συναντηθεί με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, μετά από πρόσκληση.
Στη Συνέλευση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΑΜΕ Υγείας.
Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση 30 εργαζομένων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας πλήττει ιδιαίτερα τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Καρδιολογική Κλινική και τη Μονάδα Εμφραγμάτων, τα Χειρουργεία αλλά και τις Παθολογικές και Χειρουργικές Κλινικές ενώ ταυτόχρονα σημαίνει «λουκέτο» και στο τμήμα εμβολιασμών, αφού δεν υπηρετεί άλλος Επισκέπτης Υγείας.
Με έγγραφά τους προς τη Διοίκηση, οι Διευθύντριες της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ενημερώνουν σχετικά με την κρισιμότητα των μετακινήσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού από το ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που καλούνται να μετακινηθούν από το «Αγία Βαρβάρα» προς το «Αττικό» δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο, 5 ετών, στη θέση που διορίσθηκαν ώστε να έχουν το δικαίωμα να μετακινηθούν, σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έχουν γίνει αποδεκτές από το Υπουργείο Υγείας.