ΤΑ ΝΕΑ- ΒΗΜΑ

Οι εφημερίδες του πάλαι ποτέ πανίσχυρου συγκροτήματος Λαμπράκη κινούνταν στον κεντρώο χώρο και διατηρούσαν στοιχειώδη σοβαρότητα.  ΒΗΜΑ και ΝΕΑ διέθεταν καταρτισμένους δημοσιογράφους και τα ρεπορτάζ που δημοσίευαν είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνία.


Με το πέρασμα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στον Σταύρο Ψυχάρη άρχισε η κατρακύλα, με προσχώρηση των εντύπων σε ακραίες αντικοινωνικές θέσεις κι έπιασαν πάτο με την εκχώρηση του εκδοτικού συγκροτήματος στον Μαρινάκη.


Σπάνια πλέον στις εφημερίδες του συγκροτήματος δημοσιεύεται άρθρο με απόψεις που κατακρίνουν τον νεοφιλελευθερισμό και, όταν συμβαίνει, προκαλεί εντύπωση ανάλογη της μύγας που βλέπουμε στο γάλα.


Σ΄ αυτή ακριβώς την κατηγορία των εξαιρέσεων συγκαταλέγεται το σημερινό άρθρο του Δημήτρη Μανιάτη στα ΝΕΑ (κλικ εδώ).


Για πρώτη φορά βλέπουμε στη συγκεκριμένη εφημερίδα να αναγράφεται πως η κυβέρνηση έκανε μια θετική τομή παρέχοντας περίθαλψη στους ανασφάλιστους, χωρίς να επακολουθεί ένα «αλλά..», υπονοώντας πως αυτό έγινε για άλλους ύποπτους λόγους.


Ευελπιστούμε τα εύσημα που απονέμουμε στον καλό δημοσιογράφο να μην προσμετρήσουν αρνητικά για τη διεύθυνση της εφημερίδας..