Τα Νοσοκομεία σε κατάρρευση/ Η Οικογένεια για ψώνια

Το κύμα ανατιμήσεων έχει αρχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομεία της χώρας, αφού πολλοί προμηθευτές είτε αδυνατούν να παρέχουν πλέον τα είδη για τα οποία είχαν συμβληθεί, είτε απαιτούν ανατιμήσεις σε νέους διαγωνισμούς, απαίτηση στην οποία αδυνατούν ν’  ανταποκριθούν οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων.

Οι Οικονομικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων εκτιμούν πως φέτος οι προϋπολογισμοί τους, οι οποίοι μάλιστα είναι περικομμένοι κατά 800 εκατ ευρώ σε σχέση με πέρσι, δεν θα φτάσουν να βγει ο Σεπτέμβριος και σε συνδυασμό με νέο κύμα πανδημίας θα ζήσουμε τραγικές στιγμές.

Το υπουργείο Υγείας περί άλλα τυρβάζει. Όχι μόνο δεν κάνει καμία νύξη για ενίσχυση προϋπολογισμών, αλλά ούτε έχει εκταμιεύσει τα κονδύλια για τις εφημερίες του δεύτερου τριμήνου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ούτε τα περίφημα 250 ευρώ έχουν καταβληθεί, προκαλώντας δικαιολογημένη οργή.

Εν τω μεταξύ σύσσωμη η Οικογένεια μετέβη στις ΗΠΑ για ψώνια, θυμίζοντας σκηνές τηλεοπτικής Δυναστείας.

Μαμά, μπαμπάς και δύο θυγατέρες επισκέφτηκαν τον Λευκό Οίκο για γνωριμία με τους ενοίκους, ενώ ο μπαμπάς έκανε ψώνια 3 δις ευρώ σε αεροπλάνα. Πριν λίγους μήνες είχε κάνει ξανά αγορά αεροπλάνων από τη Γαλλία και τότε μας είχε διαβεβαιώσει πως είμαστε εξοπλισμένοι σαν αστακοί.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις φαίνεται πως μας μετέτρεψαν σε καραβίδες..