Τα πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εφημερίδων

Οι περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, η κόντρα Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί και η αποκάλυψη της «Ε» για την υπεξαίρεση στην PROTON BANK κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Βόμβα υπεξαίρεσης στην PROTON BANK"

"ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάγκη να απαγορευθεί η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank ζητεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έπειτα από έρευνά της για υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ «τα οποία αποκρύπτονται». Η παραγγελία της Αρχής αφορά και δέσμευση 8 ακινήτων, που ανήκουν στο μεγαλομέτοχο της τράπεζας Λ. Λαυρεντιάδη."

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λουκέτο δύο στις τρεις Δημοτικές επιχειρήσεις"

"Προ των πυλών της απόλυσης βρίσκονται 20.000 εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες κατεβάζουν ρολά στο τέλος του χρόνου. Από 1.100 επιχειρήσεις θα διασωθούν μόνο 350-400, αλλά και αυτές στο σύνολό τους είναι ζημιογόνες και το μέλλον τους θεωρείται αβέβαιο".

Η ΑΥΓΗ: "Εκτελούν δια νόμου επιδόματα και υπαλλήλους"

"Απροσχημάτιστα λειτουργεί η κυβέρνηση και στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών επιβάλλονται περικοπές 10%-50% σε πολλά επιδόματα, ενώ την προσεχή εβδομάδα έχει οριστεί συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τορπίλη Ραγκούση στο διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί"

"Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση εκπροσώπων αυτοκινητιστών ταξί με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση παρά την αρχική διάθεση των δύο πλευρών να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την 15νθήμερη απεργιακή κινητοποίηση των ιδιοκτητών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αναδρομικό μαχαίρι στα επιδόματα"

"Θερινή επιδρομή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε η κυβέρνηση, περικόπτοντας έως και 50% το ύψος των επιδομάτων και μάλιστα από την 1η Ιουλίου. Θέμα ημερών και η κατάθεση του νέου μισθολογίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σφαγή σε τράπεζες και Δημόσιο"

"Έρχεται καταιγίδα απολύσεων και περικοπών μισθών και επιδομάτων (αναδρομικά από 1ης Ιουλίου). Εργασιακή εφεδρεία και ανεργία (για 7.000 τουλάχιστον) υπαλλήλους οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται.".

ΕΘΝΟΣ: "Το κούρεμα σε 20 επιδόματα του Δημοσίου"

"Νέες εισοδηματικές περικοπές συνεπάγεται για 700.000 δημοσίους υπαλλήλους τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Προβλέπει "κούρεμα" σε 20 επιδόματα με μηνιαίες απώλειες 16 έως 97 ευρώ ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γέροντας Πορφύριος είχε προφητεύσει την τελική έφοδο της νέας τάξης"

"Οι κυβερνήσεις με αφορμή την τρομοκρατία θα βάλουν σε όλο τον κόσμο ένα τσιπάκι για να είναι όλοι ελεγχόμενοι και σφραγισμένοι με τον αριθμό του Αντίχριστου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κούρεψαν πραξικοπηματικώς έως 50% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων"

"Πόσο μειώνεται το κίνητρο απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των διπλωματικών υπαλλήλων, των αρχιερέων και άλλων κατηγοριών υπαλλήλων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Τσεκούρι 10% έως 50% στα επιδόματα του Δημόσιου"

"Πόσο μειώνονται οι αποδοχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών. Πρόσθετη μείωση φέρνει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, παραγωγών και χρονοεπιδομάτων".

ΕΣΤΙΑ: "Απεργίες α λά ελληνικά"

"Μόνο στην Ελλάδα γίνονται απεργίες που επιφέρουν άμεση οικονομική ζημιά -ενίοτε και καταστροφή- των ιδίων των απεργών. Κραυγαλέο παράδειγμα είναι η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών ταξί".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι γυναίκες του πόλο κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα"

"Πανάξια πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε χθες η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, νικώντας στον τελικό την Κίνα μέσα στη Σαγκάη με 9-8 σ`έναν αγώνα που ανέδειξε κάποιες από τις υπαρκτές, αλλά συχνά κρυπτόμενες αρετές των Ελλήνων".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Οι 10 στόχοι του Γιώργου"

"Για δέκα στα δέκα πάει ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει τους δέκα στόχους που θέλει να πετύχει τις ερχόμενες εβδομάδες, ώστε να είναι αυτός θα ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Καυτός Αύγουστος για δημ.υπαλλήλους"

"Μειώνεται από 10% έως 50% από 1 Ιουλίου 2011 το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση" από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Καύσωνας στο δημόσιο. Επιδόματα: νέες περικοπές με αναδρομική ισχύ"

"Νέο ψαλίδισμα και μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιουλίου στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε η κυβέρνηση: με τροπολογία που κατατέθηκε χθες περικόπτονται επιδόματα όπως το κίνητρο απόδοσης, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου, κατά 50% που σημαίνει απώλεια εως 50 ευρώ το μήνα".

Η ΝΙΚΗ: "Νέες μειώσεις στις συντάξεις"

"Λιγότερα λεφτά φέρνει ο μήνας Αύγουστος στους συνταξιούχους που θα δουν μειώσεις από 102 έως 490 ευρώ κάθε μήνα, ενώ από το Σεπτέμβριο θα πληρώνουν εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις".

PRESS time: "Ξέρεις κύριε Παπουτσή; Δύο επιστολές φωτιά της Σεμίνας Διγενή"

"Με βαρείς χαρακτηρισμούς όπως κυβερνητικό φασιστικό σκουλήκι και κατηγορίες ότι ξέρεις ποιος είναι ο δολοφόνος του Σωκράτη Γκιόλια, αλλά δεν το αποκαλύπτεις, μια φιλία που κρατάει κοντά 40 χρόνια, ρίχνει τους τίτλους τέλους της".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απολύσεις στο Δημόσιο και σφαγιασμός μισθών"

"Στον αέρα βρίσκονται 7.000 εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση χτες, με τροπολογίες στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση", προχωρά σε απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία, νέες περικοπές επιδομάτων και άρα μειώσεις σε μισθούς, που φτάνουν τα 293 εκατομμύρια ευρώ".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Καψόνι καλοκαιρινό. Έμφραγμα από ταξί στο δρόμο για Χαλκιδική"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πόσο μειώνονται οι αποδοχές στο δημόσιο"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ:"Ξανάρχισαν συζητήσεις ALPHA-EUROBANK"

"Κωστόπουλος-Λάτσης διερευνούν σχέσεις ανταλλαγής και τη συμμετοχή ξένου στρατηγικού μετόχου. Πιέζει η Εθνική την κυβέρνηση για δικό της deal με την EUROBANK!"

ΕΞΠΡΕΣ: "Εξοικονόμηση 293 εκ.ευρώ από περικοπή επιδομάτων"

"Μειώνονται αναδρομικά από 1ης Ιουλίου του 2011 πολλά από τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζίτες σε νευρική κρίση"

"Οι τράπεζες καλούνται να καλύψουν το κόστος από την επιμήκυνση της λήξης των ομολόγων και τις επισφάλειες που εκτινάσσονται στο 16% των δανείων. Δώστε χρήματα για τη θωράκιση των τραπεζών, προτρέπει τους βασικούς μετόχους ο Ευ.Βενιζέλος".

ΚΕΡΔΟΣ: "Λουκέτα στον δημόσιο τομέα"

"Σε ποιες ΔΕΚΟ και σε ποιους φορείς το κράτος κατεβάζει τα ρολά. Με απολύσεις, μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις. Ψαλίδι και στα επιδόματα … αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Σκούπα στις εφορίες: θα φεύγουν όσοι δεν επιτυγχάνουν τους στόχους".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Καυτός Αύγουστος με πέντε μέτωπα"

"Δυναμική εκκίνηση με έξι αποκρατικοποιήσεις, νέες περικοπές δαπανών, αύξηση εσόδων, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δεύτερο εφαρμοστικό νόμο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σαρωτική η αναδιάρθρωση στο φορολογικό μηχανισμό"

"Σε σαρωτικές αλλαγές στο μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών προάγγελο της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης που σχεδιάζεται, προχώρησε χθες ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος".