Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Mείωση 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και κατά μέσο όρο περικοπή 4% στις κύριες συντάξεις καθώς και νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές, αποκάλυψε με ομιλία του στη Διεθνή Ένωση Τραπεζών στις ΗΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η εργασιακή εφεδρεία και η κρίσιμη ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ σήμερα στη Βουλή, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "Μείωση μισθών 20% και συντάξεων φέρνει από τις ΗΠΑ" – Τι υποσχέθηκε στους τραπεζίτες ο υπουργός Οικονομικών – Κομμένες αναδρομικά και οι φοροαπαλλαγές

"Μείωση 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και κατά μέσο όρο περικοπή 4% στις κύριες συντάξεις, κατάργηση των 980 φοροαπαλλαγών (1,3 δισ. ευρώ) αναδρομικά από 1.1.2011 με εισοδηματικά κριτήρια και διατήρηση του κανόνα 1 προς 10 των προσλήψεων μέχρι το 2014 αποκάλυψε με ομιλία του στη Διεθνή Ενωση Τραπεζών στις ΗΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκανε και έκπτωση 1 δισ. ευρώ στις ιδιωτικοποιήσεις, ρίχνοντας τα φετινά έσοδα στα 4 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρώ, όπως είχε ψηφιστεί με το Μεσοπρόθεσμο. Τα επιπρόσθετα μέτρα που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα η κυβερνητική επιτροπή φτάνουν στο 3% του ΑΕΠ ή 6,5 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή της τρόικας, με την έκτη δόση των 8 δισ. ευρώ να εκκρεμεί".

Η ΑΥΓΗ: "Λευκή επιταγή για όλα στην τρόικα".

"Ναι σε όλα από την κυβέρνηση στους δανειστές, υπό το πρόσχημα της έκτης δόσης. Νέα έκτακτα μέτρα, συνολικού ύψους 6,6 δισ.ευρώ ανακοίνωσε από τη Ν.Υόρκη ο Ευ.Βενιζέλος και εξειδικεύει το μεσημέρι στην Αθήνα ".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ενοίκιο 3.115 ευρώ την ημέρα πληρώνει το υπ. Οικονομικών".

"Ασύλληπτα για το μέσο πολιτικής και για τους μισθωτούς των 800 ευρώ που γονατίζουν από φόρους, και εισφορές είναι τα ποσά που εξακολουθεί να πληρώνει το κράτος για τη στέγαση των υπηρεσιών του, με ενοίκια που φτάνουν και στα 3.115 ευρώ την ημέρα!!! ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μισθοί από 400 μέχρι 300 ευρώ και συντάξεις 200 ευρώ απαιτεί η τρόικα".

"Κούρεμα-γουλί σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις:τα "μέτρα πάνω μέτρα" με προεξοφλημένο ότι και μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ και σίγουρα πριν από την επιστροφή του κλιμακίου των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα θα ακολουθήσουν κι άλλα ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κι άλλη βόμβα για την Αντρίκο ".

"Το Ταχ.Ταμιευτήριο νοίκιασε υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη από την οικογένεια της συζύγου του μικρού αδερφού του πρωθυπουργού ".

ΕΘΝΟΣ: "Ξύρισμα τώρα στις φοροαπαλλαγές".

"Νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές δρομολογούνται για εργαζομένους και επιχειρήσεις. Θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011. Σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, η επιβάρυνση σε ένα μέσο νοικοκυριό μπορεί να φτάσει στο ποσό των 1.940 ευρώ ετησίως ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Soft Δικτατορία made in Greece!… ".

"Σημεία και τέρατα έρχονται τον Χειμώνα!.. Πτώχευση και χρεοκοπία της χώρας, επίσημα!!! Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επέμβαση του στρατού; Αδύναμη η ΕΟΚ μπροστά σε Εκείνον που Πρέπει! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανταρσία στις ΔΕΚΟ. Δεν δίνουν λίστες εφεδρείας".

"Φιάσκο η πρώτη κυβερνητική απόπειρα να βρεθεί "πλεονάζον προσωπικό". Σιγή ασυρμάτου από 60 Οργανισμούς. Δεκάδες δεν έστειλαν ονόματα, αλλά μόνο αριθμούς. Άλλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν υπεράριθμους και η ΕΑΒ ζήτησε προσλήψεις!"

ΕΣΤΙΑ: "Μαύρη διετία για την Ελλάδα".

"Πριν από δύο χρόνια τέτοια ημέρα, ο τόπος βρισκόταν στην τελική ευθεία προ των βουλευτικών εκλογών. Ο τότε Πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής είχε αναγκασθή να προσφύγη σε πρόωρες εκλογές προ της απειλής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κ.Παπανδρέου ότι θα έρριχνε την κυβέρνηση κατά την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο του 2010".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ενεργοποιούν τα δάνεια του ΟΕΚ".

"Απόφαση για έναρξη χορήγησης των στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ αναμένεται να λάβει την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, καλώντας την κυβέρνηση να εκδώσει σχετική υπουργική απόφαση προκειμένου να αρχίσουν πάλι να χορηγούνται δάνεια για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των δικαιούχων ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γραπτό προσύφμωνο ζητεί η τρόικα".

"Γραπτή δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα ψήφισης και υλοποίησης των μέτρων που απαιτούνται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ζητούν από την κυβέρνηση οι δανειστές, ως προϋπόθεση για να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της 6ης δόσης".

Η ΝΙΚΗ: "Τι θα γίνει με μισθούς και συντάξεις".

"Χωρίς λεφτά βρίσκεται πλέον το Δημόσιο, την ώρα που τα μηνύματα από το εξωτερικό δεν είναι καλά σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης. Καμιά απόφαση δε θα ληφθεί στο Eurogroup που συνεδριάζει σε μία εβδομάδα καθιστώντας ξεκάθαρο ότι τον Οκτώβρη θα είμαστε χωρίς λεφτά".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ψηφοφορία για βουλευτές με συνείδηση".

"Μια ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνέχιζαν να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στους δρόμους-ξεσηκωμός αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και σ`όλη τη χώρα".

 "Αθήνα:Σύνταγμα 6.30 μμ, Θεσσαλονίκη:Αγαλμα Βενιζέλου 6 μμ. Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα κόντρα στα χαράτσια και στα νέα αβάσταχτα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, που χρεοκοπούν και εξοντώνουν το λαό.".

ΤΑ ΝΕΑ: "Βραχυκύκλωμα στην εφεδρεία".

"Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρεμιέρα της εργασιακής εφεδρείας: οι διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών αρνούνται να αποστείλουν "μαύρες λίστες" με ονόματα εργαζομένων. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι διοικητές κάνουν λόγο για έλλειψη προσωπικού ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Την πληρώσαμε ακριβά και τώρα θα την ξαναπληρώσουμε".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Διαχωρισμός… της ΔΕΗ και μείωση προσωπικού".

"Ο διαχωρισμός της ΔΕΗ και η δημιουργία μιας νέας μικρής ΔΕΗ που θα έχει όλες τις δραστηριότητες της μητρικής και θα διατεθεί προς πώληση, είναι το νέο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποίησεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγώνας δρόμου για 11 δισ. Νέα μέτρα 7 δισ. και ιδιωτικοποιήσεις 4 δισ.".

"Μάχη δίνει η κυβέρνηση για να πεισθεί η τρόικα για την 6η δόση του δανείου. Πρόσθετη μείωση 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Τρέχουν για ΔΕΗ ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΠΑ, ΟΛΠ και "Ελ.Βενιζέλος". Οι ελεγκτές επιστρέφουν πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη στην Αθήνα ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κουρεμένο το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων".

"Παράλληλα με το χρέος, μικρό κούρεμα της τάξης του ενός δισ.ευρώ θα υποστεί και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο – προς ανακούφιση της κυβέρνησης- μειώνεται από τα 5 δισ.ευρώ στα 4 δισ.ευρώ για το 2011. ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γκρίζες ζώνες αξιολόγησης καθυστερούν τη νέα δόση".

"Οι γκρίζες ζώνες που εξακολουθούν να υπάρχουν, σύμφωνα με την Κομισιόν στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα καθυστερήσουν την επιστροφή της τρόικαςστην Αθήνα αλλά και την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δάνειου".