Τα προβλήματα υγείας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

 

Ο νομάρχης Αχαΐας, κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην περιοχή και τα οποία συνεχώς οξύνονται, φέρνει εκ νέου το θέμα προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική αποτίμηση και ένας συνολικός προβληματισμός για τα ζητήματα υγείας σε επίπεδο Αχαΐας, αλλά και σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας.

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26-3-2008, θα κληθούν να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τα προβλήματα, τις απόψεις και τις προτάσεις τους όλοι οι φορείς της υγείας στην περιοχή, (ο Διοικητής ΔΥΠΕ, οι Διοικητές των Νοσοκομείων, ο Ιατρικός Σύλλογος, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, εκπρόσωποι των εργαζομένων κ.ά).

Ορισμένα από τα θέματα που θα τεθούν από τον κ. Κατσικόπουλο προς συζήτηση είναι η τραγική έλλειψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, για την κάλυψη οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία της Αχαΐας, αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νοσηλευόμενων.

Επί τάπητος θα τεθούν και θέματα που έχουν να κάνουν με το γενικότερο χειρισμό των ζητημάτων υγείας από την κυβέρνηση και τη στάση των διοικήσεων απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων.

Προς συζήτηση θα φέρει, επίσης, ο Νομάρχης το θέμα του κινδύνου που διατρέχουν οι ασθενείς από την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της μη έγκαιρης αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου εξομοιωτή του Τμήματος Ακτινοθεραπείας στο ΠΓΝΠ, από την αδιαφορία των διοικούντων.

Στη σχετική εισήγησή του προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο κ. Κατσικόπουλος διατυπώνει την έντονη ανησυχία του για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, την άμεση επίλυση του τεράστιου προβλήματος των εφημεριών και την πλήρωση όλων των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.