Τα ψέμματα του Άδωνι

Υπήρξαν πολλές κορυφαίες στιγμές των κκ. Γεωργιάδη – Αγαπηδάκη – Θεμιστοκλέους στην παράσταση που έδωσαν στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου που ισοπεδώνει το ΕΣΥ. Ο ένας διαγωνίζονταν τον άλλον σε οξύτητα, ύβρεις και ψεύδη.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;  Το ξεκατίνιασμα Γεωργιάδη – Βελόπουλου για το ποιος είναι μεγαλύτερος γλύφτης, τα τρυφερά ενσταντανέ Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου, την Αγαπηδάκη που σύσσωμη η αντιπολίτευση της αναγνώρισε τον τίτλο του  τρολ του διαδικτύου, την αντιπολίτευση να αναρωτιέται αν η Αγαπηδάκη γνωρίζει ελληνικά, τον Θεμιστοκλέους σε ρόλο Βασιλάκη Καΐλα να ολοφύρεται για την εικοσαετή ιατρική του πορεία ως εχέγγυο για την αγάπη του στο ΕΣΥ;

Δεν είναι  σίγουρο ότι ο μέγας θιασάρχης μπήκε στον κόπο από τις πλαζ να παρακολουθήσει το θίασο του κι αν έμεινε ευχαριστημένος από τις ερμηνείες. Ο Πινόκιο όμως σίγουρα ζήλεψε την άνεση τους να τον διαγωνίζονται χωρίς αιδώ,  χωρίς αναστολές.

Έτσι, ο  κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε «ζητάτε διπλασιασμό των μισθών των ΓΙΑΤΡΩΝ. Που να βρω τρία δις που είναι το  ετήσιο μισθολογικό κόστος των γιατρών του ΕΣΥ». Προσέξτε, μιλάει για γιατρούς ΕΣΥ, όχι για όλους τους υγειονομικούς, πράγμα που μπορείτε να διασταυρώσετε και από τα πρακτικά της Βουλής. Άλλωστε το έχει επαναλάβει πολλάκις, ισχυριζόμενος ότι, αν το πράξει, θα πρέπει η κυβέρνηση να επιβάλλει άλλον έναν ΕΝΦΙΑ!

Ας βάλουμε όμως κάτω τους αριθμούς:

Με δεδομένο ότι στο ΕΣΥ υπηρετούν  συνολικά 19200 γιατροί, με μια απλή διαίρεση -αν ίσχυαν οι ισχυρισμοί Αδώνιδος- θα έπρεπε να έχουν ετήσιο μισθό 150.000 ευρώ. Και μια που ΚΑΝΕΙΣ δεν του απάντησε στη Βουλή (άγνοια;), προκύπτει προφανέστατα ότι είναι θεόρατο ΨΕΜΑ (παρεμπιπτόντως η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, τι κάνει; Έχει ρεπό;). Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα συνέρρεαν στις προκηρύξεις εκατοντάδες υποψήφιοι, ενώ τώρα η πλειονότητα βγαίνουν άγονες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το ετήσιο μισθολογικό κόστος για 19200 υπηρετούντες γιατρούς του ΕΣΥ το 2024 είναι 705 εκ. (τακτικές αποδοχές), συν  250 εκ. οι εφημερίες, δηλαδή 955 εκ, συν  20 εκ το επίδομα αγόνου (αν ποτέ αποφασίσουν να το αναπροσαρμόσουν)  975 εκ ΣΥΝΟΛΟ το ΜΙΚΤΟ ετήσιο μισθολογικό κόστος των γιατρών του ΕΣΥ.  ΜΙΚΤΟ!, δηλαδή με ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένων,  με φόρους, εισφορές αλληλεγγύης, κοκ.

Όταν οι γιατροί του ΕΣΥ ζητούν διπλασιασμό των ΚΑΘΑΡΩΝ αποδοχών τους πρόκειται  για λιγότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Μήπως τώρα που έμαθε τα νούμερα ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να βρει και τα λεφτά;

Αν όχι μπορούμε να του υποδείξουμε εύκολους τρόπους….