Τα σχολεία θα κλείνουν με 1 – 5 κρούσματα γρίπης

 

Βενιζέλος Β.
 

Για μία εβδομάδα θα κλείνει ένα σχολείο στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν εργαστηριακά από ένα έως πέντε κρούσματα γρίπης Α (Η1Ν1) σε τουλάχιστον δύο τάξεις του, είτε αυτά αφορούν μαθητές είτε αφορούν εκπαιδευτικούς. Επίσης, μία τάξη θα κλείνει για μία εβδομάδα εάν καταγράψει από ένα έως πέντε κρούσματα της νόσου σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς.

Η κατάσταση θα εκτιμάται και η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας ενός σχολείου λόγω κρουσμάτων της νόσου θα λαμβάνεται από τον νομάρχη, σύμφωνα με το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Αυτά ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος και η πρόεδρος του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης Α, καθηγήτρια Παθολογίας Ελ. Γιαμαρέλλου, μετά το πέρας της τακτικής συνεδρίασης της ολομελείας του Συμβουλίου.

Ο Δημ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ακόμη ότι εξέλιπε πλέον η διάσταση απόψεων μεταξύ του Συμβουλίου και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με τις ομάδες υψηλού κινδύνου, οι οποίες θα πρέπει να προηγηθούν στον εμβολιασμό κατά της γρίπης Α (Η1Ν1).

“Πληρώνονται ταχύτατα οι φαρμακοποιοί”…

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις διαμαρτυρίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξόφληση των φαρμακοποιών από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο υπουργός Υγείας ανέφερε τα εξής: “Ουδέποτε, και σας διαβεβαιώ, ρωτήστε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τον κ. Βαγιωνά, ουδέποτε είχαν εξοφληθεί τα φαρμακεία τόσο γρήγορα σχετικά με τις πρωτύτερες διαδικασίες και αυτή τη στιγμή έχουν τελειώσει και τον Γενάρη του 2009 και τα χρήματα έρχονται και, όπως μας διαβεβαίωσε το πρωί, προσωπικά το λέω διότι εγώ μίλησα μαζί του, ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, θα έχουν τελειώσει όλα μέσα στο τρίμηνο, όπως είχαμε πει. Στο τρίμηνο που έρχεται. Για να πληρωθούν όλα και να μπουν σε τάξη όλες οι δαπάνες. Αλλά θα ήθελα να πάρετε τον κ. Βαγιωνά να σας το πει, διότι με πήρε επί τούτου σήμερα να μου το πει”.